
Slavka K | Vianočné medovníky
Náš rodinný recept na mäkké medovníčky. Na Vianoce u nás medovníky nesmú chýbať, zdobíme ich orieškami, alebo polievame čokoládovou polevou.
170 | gramov | med |
170 | gramov | kryštálový cukor |
125 | gramov | Hera |
500 | gramov | hladká múka T-650 |
1 | balík | kypriaci prášok do perníka |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
2 | kusov | vajce |
Med, cukor a Heru zohrievame v hrnci, kým hmota nezačne vrieť. Necháme 2 minuty zovrieť. Dáme dole z tepla.
Preosiatu múku zmiešame s perníkovým práškom do pečiva a sódou. Horúcu hmotu nalejeme do múky a premiešame.
Keď je hmota čiastočné vychladená primiešame k nej zľahka prešľahané vajíčka a vymiesime cesto. Ako hmota chladne začína tuhnúť. Cesto prikryjeme a necháme ho cca 2 hodiny odpočívať. Pokojne môžeme cesto nechať odležať cez noc v chladničke.
Potom po častiach vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Môžeme ich ozdobiť orechom.

Pečieme ich pri teplote cca 160°C cca 4 minúty, závisí to od hrúbky medovníkov a rúry. Tesne po upečení medovníčky môžeme (nemusíme) potrieť rozšľahaným vajíčkom.

Časť nepotretých medovníkov môžeme máčať v čokoládovej poleve.

Slavka K | Vianočné medovníky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty