
Kamila | Nízkohistamínové medovníky
Hľadala som alternatívu, pre moju milovníčku medovníkov. Dočítala som sa, že Bio Ceylónska škorica, by mohla byť pre histaminikov ok. Jasné všetko je individuálne, Dcéra mala medovníky, sama si ich vaľkala, vykrajovala, ako dobre. Ak pridáte 2 čl perníkového korenia a vynecháte karob, máte klasické medovníčky, pre všetkých. Fakt hneď mäkké.
Ingrediencie
600 | gramov | špaldová múka celozrnná |
250 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | med |
150 | gramov | maslo |
3 | kusov | vajce |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | čajová lyžička | karob |
1 | čajová lyžička | bio cejlónska škorica |
1 | kus | vanilkový cukor |
Postup
Všetky ingrediencie zmiešame na podložke dokopy. Ak máte šikovný robot a vhodne "metličky", cesto si môžete najskôr premiešať v ňom, najprv zmiešame všetky sypké ingrediencie a na záver ostatné, potom stačí už len chvíľu ručne vymiesiť cesto. Cesto dáme na cca 2 hodiny do chladničky.
Následne cesto vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra, vykrojíme, a pečieme pri teplote 180° asi 8-9 minút. Ak chceme mať medovníčky lesklé, tesne pred dopečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme ešte na chvíľu do rúry.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.