
Vonku už niekoľko dní je počasie pod psa a na mňa dolieha zľahka splín. Energia nikde, rovnako tak dobrá nálada, tak to chce niečo čím si osladíme deň. Tieto cookies sú jednoduché na prípravu, sú zvonka chrumkavé a zvnútra mäkučké, s chrumkavými kúskami lentiliek... Tak správne vyvážia tieto upršané dni...
2 | hrnčeky | hladká múka |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
200 | gramov | maslo |
1 | hrnček | trstinový cukor |
1⁄2 | hrnček | arašidové maslo |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
1 | čajová lyžička | vanilková esencia |
1 1⁄2 | hrnčeky | ovsené vločky |
3⁄4 | hrnček | čokoláda |
1 | hrnček | lentilky |
1 šálka = 300ml
V miske zmiešame múku, ovsené vločky, soľ a sódu bikarbónu.
V druhej miske vyšľaháme zmäknuté maslo s trstinovým cukrom a arašidovým maslom do hladka.
Potom pridáme vajce, žĺtok a esenciu. Vyšľaháme a potom zamiešame múčnu zmes, nasekanú čokoládu a 3/4 hrnčeka lentiliek, časť si odložíme na ozdobu.
Cesto je hutnejšie, odoberieme z neho vždy kúsok veľkosti vlašského orecha, vytvoríme gulôčku, položíme na papier na pečenie, ktorým sme vystlali plech a jemne sploštíme. Navrch zatlačíme pár lentiliek.
Pečieme na 190°C, 9-11 minút a necháme vychladnúť na plechu. Skladujeme v uzavretej dózičke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty