
Kamila | Viedenské vanilkové rožky
Recept na vynikajúce vanilkové rožky, krehké pečivo, ideálne na sviatočné pečenie s deťmi.
300 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | maslo |
50 | gramov | mandle |
50 | gramov | lieskové orechy |
štipka | soľ | |
2 | kusov | vanilkový cukor |
2 | kusov | žĺtok |
Na obalenie: | ||
1⁄2 | hrnček | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
Z múky, masla, žĺtok, cukru, soli a mletých orechov a mletých lúpaných mandlí vymiesime cesto. Zabalíme do alobalu a dáme na dve hodiny do chladničky.
Potom z cesta odoberáme malé kúsky, ktoré vyšúľame na krátke valčeky (do 7 cm) a vytvarujeme ich na rožky. Mojej najmladšej dcére to išlo lepšie ako mne.
Pečieme pri teplote 190°C 10-12 minút. Po vychladnutí rožky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
maslo je v koláčikoch neprekonatelné.Hera nepokazí ale neprekoná maslo.
tiež nedávam vedome všade maslo.
A čo sa týka mandlí vo vanil.rožkoch sklamem ťa..mdlé,nevýrazné,lieskovce opražené a namleté to sú rožky také fajnové,jemné..vlašské orechy jednoducho klasika podla starej mamy!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mám doma dve histaminové devy, takže u nás len mandle, nevyberiem si. Akurát v šuhajdoch budem mať vlašské orechy, lebo tie devy nejedia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super recept, skúsim tvoj so žltkami
Kamilka mám podobný, ale bez žltok.
210g masla
80g cukru
280g hl. muky
110g orechy