reklama

Viedenské vanilkové rožky

Pridal/a Kamila dňa 07. 12. 2014 - 10:31 - Recepty Kamila
Viedenské vanilkové rožky, Drobné pečivo, recept, Kamila

Kamila


reklama

Recept na vynikajúce vanilkové rožky,  krehké pečivo, ideálne na sviatočné pečenie s deťmi.

Ingrediencie
300 gramov hladká múka
100 gramov práškový cukor
200 gramov maslo
50 gramov mandle
50 gramov lieskové orechy
  štipka soľ
2 kusov vanilkový cukor
2 kusov žĺtok
Na obalenie:
1⁄2 hrnček práškový cukor
1 balík vanilkový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Z múky, masla, žĺtok, cukru, soli a mletých orechov a mletých lúpaných mandlí vymiesime cesto. Zabalíme do alobalu a dáme na dve hodiny do chladničky.

Potom z cesta odoberáme malé kúsky, ktoré vyšúľame na krátke valčeky (do 7cm) a vytvarujeme ich na rožky. Mojej najmladšej dcére to išlo lepšie ako mne.

Pečieme pri teplote 190°C 10-12 minút. Po vychladnutí rožky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Výnos
60 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

trnko, St, 10. 12. 2014 - 23:53

Super recept, skúsim tvoj so žltkami
Kamilka mám podobný, ale bez žltok.
210g masla
80g cukru
280g hl. muky
110g orechy

dan-cula, St, 16. 12. 2020 - 21:09

maslo je v koláčikoch neprekonatelné.Hera nepokazí ale neprekoná maslo.

tiež nedávam vedome všade maslo.

A čo sa týka mandlí vo vanil.rožkoch sklamem ťa..mdlé,nevýrazné,lieskovce opražené a namleté to sú rožky také fajnové,jemné..vlašské orechy jednoducho klasika podla starej mamy!

Kamila, St, 16. 12. 2020 - 21:32

Mám doma dve histaminové devy, takže u nás len mandle, nevyberiem si. Hambím sa  Akurát v šuhajdoch budem mať vlašské orechy, lebo tie devy nejedia.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama