Viedenské vanilkové rožky

Popis

Recept na výborné krehké pečivo, ideálne na sviatočné pečenie s deťmi.

Viedenské vanilkové rožky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
ZdrojPečieme s pôžitkom
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

300gramovhladkej múky (cesto)
100gramovpráškového cukru (cesto)
200gramovmasla (alebo hery) (cesto)
50gramovmletých lúpaných mandlí (cesto)
50gramovlieskových orechov (môžeme nahradiť vlašskými orechmi) (cesto)
 štipkasoli (cesto)
3kusyvanilkové cukry (jedno do cesta, 2 na obaľovanie)
2kusyžĺtka (cesto)
1⁄2šálkapráš. cukru (na obaľovanie)

Inštrukcie

Z múky, masla, žltok, cukru, soli a orechov vymiesime cesto. Zabalíme do alobalu a dáme na dve hodiny do chladničky. Potom z cesta odoberáme malé kúsky, ktoré vyšúľame na krátke válčeky (do 7cm) a vytvarujeme ich na rožky. Mojej najmladšej dcére to išlo lepšie ako mne. Pečieme pri teplote 190°C 10-12 minút. Po vychladnutí rožky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Poznámky

Mala som doma málo masla, tak som použila Heru, aj orechy som mala len vlašské, ale výsledok bol výborný. S maslom a mandľami musia byť božské.

Postup: 

Viedenské vanilkové rožky - recept postup 1
Viedenské vanilkové rožky - recept postup 2
Viedenské vanilkové rožky - recept postup 3
Viedenské vanilkové rožky - recept postup 4
Viedenské vanilkové rožky - recept postup 5
0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Super recept, skúsim tvoj so žltkami
Kamilka mám podobný, ale bez žltok.
210g masla
80g cukru
280g hl. muky
110g orechy

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.