Kamila | Plnené oriešky
Recept s foto postupom na výborné orechové pečivo. Plnené oriešky som robila voľakedy so svojou mamkou, mne asistovala naša najmladšia.
Cesto: | ||
200 | gramov | maslo |
300 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | orechy |
2 | kusov | žĺtok |
2 | čajové lyžičky | kakao |
1 | polievková lyžica | rum |
Plnka: | ||
60 | gramov | orechy |
75 | millilitrov | mlieko |
100 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | rum |
Orechy pomelieme a z ingrediencií na cesto vymiesime cesto. Na pomúčenej doske ušúľame malé valčeky a nakrájame ich na malé kúsky, ktoré povtláčame do vymastených formičiek. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 14 minút.
Po upečení hneď vyklopíme, vychladnuté plníme plnkou a zlepujeme. Celé obalíme práškovým cukrom s kakaom, alebo konce máčame do čokolády.
Na plnenie sa hodí aj tradičný žĺtkový či vaječný krém šľahaný nad parou. Ja som sa rozhodla pre orechovú náplň
Plnka: Pomleté orechy sparíme horúcim mliekom, premiešame a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do penista a pomaly pridáme orechovú masu.
Testovala som obe verzie, lebo som mala nové formičky. Obe verzie sa vyklápali výborne. Takže podľa mojich skúsenosti stačí vymastiť maslom, herou a pri opätovnom plnení som už s nimi nerobila nič.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosím Vás viete mi bližšie vysvetliť čo znamená spariť orechy horúcim mliekom? ešte som to nerobila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Len sa zalejú horúcim mliekom a premiešajú. ;)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý
Chcela by som sa spýtať,ako dlho vydržia.
Asi koľko pred Vianocami sa môžu začať piecť? Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ozaj neviem odhadnut, u nás sa zjedli veľmi rýchlo ;) Neplnené oriešky v uzavretej nádobe by mali v pohode vydržať dva týždne a plniť ich môžete tesne pred sviatkami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Najlepší recept, všetkým chutilo!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Teším sa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jeej:) Pekné:) Kamila, základná otázka: formičky sú len pomastené alebo aj pomúčené?