Popis
Recept s foto postupom na výborné orechové pečivo. Zaspomínala som si na časy, keď som plnila formičky na orechy so svojou mamkou, mne asistovala naša najmladšia.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
200 | gramov | maslo (hera) (cesto) |
300 | gramov | hladkej múky (cesto) |
150 | gramov | praskovy cukor (cesto) |
100 | gramov | mletých orechov (cesto) |
2 | kusy | žľtky (cesto) |
2 | čajové lyžičky | kakaa (cesto) |
1 | polievková lyžica | rumu (alebo pár kvapiek arómy) (cesto) |
60 | gramov | mlet. orechov (plnka) |
75 | millilitrov | mlieka (plnka) |
100 | gramov | práškového cukru (plnka) |
100 | gramov | masla (plnka) |
Inštrukcie
Z ingrediencii na cesto vymiesime cesto. Na pomúčenej doske ušúľame malé válčeky a nakrájame ich na malé kúsky, ktoré povtláčame do vymastených formičiek. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 14 minút.
Po upečení hneĎ vyklopíme, vychladnuté plníme plnkou a zlepujeme. Cele obalíme práškovým cukrom s kakaom (ja som na kakao zabudla), alebo konce máčame do čokolády. Na plnenie sa hodí aj tradičný žltkový či vaječný krém šľahaný nad parou.
Plnka: Pomleté orechy sparíme horúcim mliekom, premiešame a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do penista a pomaly pridáme orechovú masu.
Postup:







- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Jeej:) Pekné:) Kamila, základná otázka: formičky sú len pomastené alebo aj pomúčené?
Testovala som obe verzie, lebo som mala nové formičky. Obe verzie sa vyklápali výborne. Takže podľa mojich skúsenosti stačí vymastiť maslom, herou a pri opätovnom plnení som už s nimi nerobila nič.
prosím Vás viete mi bližšie vysvetliť čo znamená spariť orechy horúcim mliekom? ešte som to nerobila
Len sa zalejú horúcim mliekom a premiešajú. ;)
Dobrý
Chcela by som sa spýtať,ako dlho vydržia.
Asi koľko pred Vianocami sa môžu začať piecť? Ďakujem
Ozaj neviem odhadnut, u nás sa zjedli veľmi rýchlo ;) Neplnené oriešky v uzavretej nádobe by mali v pohode vydržať dva týždne a plniť ich môžete tesne pred sviatkami.
Najlepší recept, všetkým chutilo!
Teším sa