reklama

Zemiakové lístkované pagáčiky

Pridal/a anjeli dňa 08. 10. 2017 - 17:29 - Recepty anjeli
Zemiakové lístkované pagáčiky, Drobné pečivo, recept, anjeli

reklama

Keď chystám na oslavu pohostenie, pagáčiky nesmú chýbať. Tieto sú nielen lacné, ale aj nenáročné na prípravu a dojem urobia.

Ingrediencie
3 hrnčeky polohrubá múka
250 millilitrov mlieko
100 millilitrov olej
1⁄2 kus droždie
1⁄2 čajová lyžička kryštálový cukor
1 čajová lyžička soľ
250 gramov Palmarin
3 kusov zemiak
Ostatné:
1 kus vajce
  trocha vegeta
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

1 šálka = 200 ml

Zemiaky uvaríme v šupke, očístíme, nastrúhame a o odložíme bokom.

Do misky nasypeme múku, prilejeme olej, prisypeme soľ, pridáme cukor, rozmrvené droždie a zalejeme teplým mliekom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté 30 minút kysnúť.

Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske, posypeme 1/4 nastrúhaných zemiakov, nastrúhame 1/4 kocky stuhnutého Palmarinu a poskladáme: zhora do 1/3 zdola do 1/3, preložíme sprava, zľava a  vzniknutú kocku prikryjeme a necháme 20 minút kysnúť.

Znovu rozvaľkáme, posypeme ďalšou štvrtinou nastrúhaných zemiakov a stuhnutého Palmarinu a poprekladáme, necháme kysnúť prikryté 20 minút... takto si to zopakujem ešte 2 x.

Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a povykrajujeme pagáčiky, ktoré dáme na vymastený plech podkysnúť cca 30 minút.

Nakoniec ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme vegetou /alebo čím chceme / a pečieme na 180°C do zlata.

Výnos
70 Porcie
Celkový čas
42 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama