bombová mnamka na hocikedy:)

Pridal/a fantika

chcela som jednu nedelu odlahcit od vyprázaného a mala som chut na rukolu,tak som vymyslela toto..:-P

bombová mnamka na hocikedy:) - recept
Porcie
Porcie
Zdrojja a vsetko mozné dokopy
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

Inštrukcie

  • kuracie prsíčka podľa počtu stravníkov
  • rôzne koreniny - na pečené kura, vegeta, gyros a iné
  • ryža
  • olej
  • smotana na šľahanie
  • rozne druhy syra - Eidam, Bambino, niva
  • semiacka - ľanové, sezamové, tekvicové a slnečnicové
  • ľadový šalát, rukola, čínska kapusta
  • mrkva, kukurica v konzerve, olivy, kokteilové paradajky, jarná cibuľka, šampiňóny


Ingrediencií je veľa, ale nič sa nestane ak niektorú vynecháte..;-) Toto jedlo sa fakt dá robiť s rôznymi obmenami, fantázii sa medze nekladú..:-) 

Príchodom jari sa mi veľmi žiadalo niečoho zeleného, kopy šalátu a k nemu som chcela aj masíčko nejaké zdravšie, nie práve vyprážané, ale aby zas jedlo nebolo úplne bez kalórií, tak som k nemu spravila fajnú teplú syrovú omáčku. Idem to teda písať po poradí:-) 

Najprv si spravíme ryžu, každý podľa seba akú má rád, aj ochutiť si môžete podľa toho čo máte doma, obmena miesto ryže, môže byť aj kuskus. Potom kuracie prsia nakrájame na drobné kocky, či slížiky a na oleji opečieme, pridávame pri pečení rôzne koreniny, ja som dala trocha vegety, gyros korenia, korenia na pečené kura, mletú červenú papriku a soľ. 

Mäso  pekne opečieme a odložíme na teplé miesto. Na inej panvici si rôzne druhy semiačok nasucho opečieme a tiež odložíme. Potom si dáme dokopy šalátik, do veľkej misy dáme umytú rukolu, nakrájanú čínsku kapustu, ľadový šalát natrhaný na kúsky, nakrájanú jarnú cibuľku, koktejlové paradajky, olivy, nastrúhanú mrkvu a kukuricu z konzervy. Pomiešame a pridáme troška vegety a olivového alebo slnečnicového oleja, odložíme do chladu.

Potom si ešte podusíme nakrájané šampiňóny, ochutíme podľa seba, ja som dala korenie na hríby, vegetu a soľ. 

Nakoniec si necháme omáčku. Dáme do kastrólika smotanu na šľahanie, kto chce light verziu, tak dá smotanu na varenie;-). Do nej pridávame rôzne druhy syra, môžeme využiť aj zbytky, Bambino, Eidam, Gouda alebo Niva. Povaríme kým sa všetko neroztopí a potom ak nám vadia hrudky tak prepasírujeme omáčku cez sitko. Ja som moc neochucovala lebo to bolo dosť slané, ale keď myslíte môžete pridať ešte vegetu ci soľ.

A teraz už len na tanieri spojíme papkanicu. Dáme ryžu, obrovský kopec šalátu, trocha hríbikov, mäsko a posypeme semiačkami a oblejeme to všetko trochou omáčky.

Nám všetkým to tak chutilo, že som to musela robiť o 2 dni znova, fakt sa celá rodina zalizovala:-P Tak vyskúšajte, keď vám bude receptík po chuti..:-)

Poznámky

dobrú chut:-)

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok