Bravčové pečené v majonézovom kabáte

Popis

Včera som vyskúšala, je to skutočná mňamka a veľmi zaujímavá obmena klasického bravčového pečeného.

Bravčové pečené v majonézovom kabáte - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojod kamarátky
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

cca 1 kg bravčovej krkovičky
1 majonéza
2 cibule
200 g goudy (eidamu)
soľ, korenie, majorán

Inštrukcie

Množstvo mäsa prispôsobíme počtu hladošov a ich apetítu. Takisto - nemusí byť zrovna krkovička, môže byť aj iný kus svine. Rúru predhrejeme na 180°C. Mäso posolíme, okoreníme a posypeme majoránkou; potom potrieme majonézou (do hrúbky cca 4 mm), pokladieme cibuľou nakrájanou na kolieska a na záver posypeme postrúhaným syrom. Položíme na pekáč, na začiatok podlejeme cca 100ml horúcej vody, zavrieme pekáč, dáme do rúry a pečieme 1 hod.

Poznámky

Ja som piekla nezakryté a bolo to tiež v pohode. Nemajte obavu z tej majonézy, kým sa to dopečie, nebude po nej ani chýru ani slychu.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Poznám, je to výborné.(clap)

veru že hej, ešte teraz mi "huba šlopoce"

Yes,mám nový recept na krkovičku,ďakujem Aduška.Krkovičiek mám v mraziaku niekoľko.;-)

...určite vyskúšame..len asi použijem "iný kus svine":-D

Toto vyzerá mňam. V nedeľu vyskúšam a podám hlásenie.

Recept som vyskúšala a ako som sľúbila podávam hlásenie. Mojim hladošom veľmi chutilo a mamine, ktorá bola u nás práve na návšteve, tiež.
Áno

fiha, dooobre to vyzera!!
Eva Slnko

Tak toto vyskúšam cez víkend,keď bude plný dom hladošov.Dík za tip(y)

TlieskamTlieskamTlieskam

paci sa mi ten recept aj ta poznamka iny kus svine Váľam sa od smiechu po podlaheÁnoÁnoÁno

TlieskamTlieskamTlieskam ...pocula som, ale bojim sa tej majonezy, co to urobi pri tej teplote....:-P ivet;-)

ona sa roztopí a úplne stratí,mäsko zostane také zvrchu chrumkavé a vnútri mäkučké,mňam Mrkám

ivet - čo je majonéza? Vajco s olejom. Čo urobí vajco s olejom pri teplote? Upeče sa a je z toho niečo chrumkavo mastné Veľký úsmev .
Taaaakže hip hip hurá na recept Mrkám .

toto vyzerá mňamka:-P - to sa zalizujem;-)

Mńááám(y)

Skúšala som aj ja, a ... asi som mala priveľké očakávania Chichocem sa

Po prvé - nestačil mi odporúčaný čas pečenia a pod druhé ... chuťovo "netrhlo" MOJU štandardne robievanu krkovičku Vyplazený jazyk

Ale inak - dobré, dobré ... Mrkám

No, to s tým časom pečenia verím, každá trúba pečie inak, aj to mäso nie je stále rovnakej kvality, takže to je určite dosť premenlivé.
Ja som to skúšala hlavne zo zvedavosti, že čo s tým spraví tá majonéza

Radšej ani moc nahlas nehovorím, že ... to mäsko som ešte "na chvíľu" šupla späť, že dopiecť ... a spomenula si naň po 2 (slovom a písmom dvoch!) hodinách Prekvapenie
Dumala som v obývačke, že ČO tu tak úúúúžasne vonia ? - keď mi docvaklo, voč kráči - môj beh do kuchyne určite zlomil traťový rekord na krátke trate(giggle)
Bolo to v hodine dvanástej, LTT, ešte 5 minút a začne uhoľnatieť Prekvapenie

Takto bolo ultrakrehučkééé,ultrajemnučkééé,ultraprepečenučkééé ... Chichocem saHambím sa

ÁnoChichocem sa

Adus, v nedeľu som skúsila, bolo to super, môj manžel ma pochválil aj pred svokrou aj švagrinou a to už je čo povedať, veď mamičky varia najlepšie, však?(rofl)

poznám, ale nerobím(blush) akosi sa nám žiada "ľahšejšia" strava...raz ale určite spravím(sun)

Lia, tiež som sa bála tej majonézy, ale ozaj to bolo super, mäsko vôbec nebol mastné, skôr jemnučké a navrchu sa mi urobila taká jemná, chrumkavá "perinka" z tej majonézy a syra, takže určite vyskúšaj.

Lusky, ja sa tej majonézy ale nebojím;-) Chichocem sa ...už som kedysi robievala rezne v majonéze...ale to bolo dávno, a pripravovali sa trošku inak...ide o to, že sa nám žiada lahšia strava...po takejto nám je ťažko, ale určite niekedy nám príde na chuť, tak vyskúšam(sun)

Vyzerá to dobré. Úsmev Aj ja vyskúšam. Úsmev
A aká príloha je k tomu najlepšie? Varené zemiaky, pečené zemiaky, hranolky, ryža, šalát...?(giggle)

Ja som robila klasiku, krkovička, kapusta, knedle, ale kľudne by sa hodili aj zemiaky, varené, pečené, je to na Tebe.

My sme zemiakoví, takže ja som robila zemiaky - obyčajné, varené.

Ja ako prílohu odporúčam hriešne dobrú červenú kapustičku - už takmer hotovú, v skle - z Lidlu.
Božskáááá ÁnoÁno a k tomu žemľová knedľa... a na pretrávenie pohár piva Vyplazený jazykSlnko

Tak to teraz aby som si dala repete, žemľovú knedľu robím celkom slušnú a kapustička tiež má u nás vždy úspech - dík za dobrý tip

TlieskamTlieskamTlieskam

... vyzera to zaujimavo... ale mam otazocku... ta krkovicka sa pecie vcelku? To sa prepecie? Netreba to nakrajat na rezne ... ? Nie je to prilis mastne krkovicka + majoneza?
dakujem

ja som piekla vcelku, bola prepečená, ale viem, že pečú aj na rezne. Pokiaľ ide o tuk - sama som bola prekvapená - nie nebolo to príliš mastné.

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok