Bravčové rezance s hráškom

Popis

Rýchle jedlo s porciou zeleniny

Bravčové rezance s hráškom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

400gramovbravčové mäso nakrájané na rezne
300gramovmrazený hrášok
2polievkové lyžicesójová omáčka
2polievkové lyžicesolamyl
4polievkové lyžicekečup, prípadne ostrá omáčka

Inštrukcie

Bravčové mäso (rezne) nakrájame na rezance o priemere asi 1cm. Dáme do misky, polejeme sójovou omáčkou, prisypeme solamyl, dobre premiešame a necháme v chlade odležať aspoň hodinu, kľudne aj do druhého dňa.

Hlbokú panvicu rozpálime, pridáme olej a vsypeme mäso. Dáme pozor, aby sme na panvicu pridali iba mäso, nie šťavu, ktorá ostala v miske. Je dôležité, aby bola panvica dobre rozpálená. Mäso sa rýchlo zatiahne a opeká sa. Nezačne sa dusiť. Opekáme asi 5-10 minút (podľa intenzity ohňa).  Pridáme zmrazený hrach, kečup, prípadne nejakú ostrú azijskú omáčku. Podlejeme asi 0,5dcl vody a krátko prehrejeme, aby sa hrášok rozmrazil. Netreba ho variť. Na záver rozmiešame šťavu (solamil a sójová omáčka), ktorá ostala v miske s trochou studenej vody, vlejeme do panvice a krátko prevaríme. Tým sa zahustí omáčka.

Podávame napríklad s ryžou

 

Poznámky

Pokiaľ sa použije kuracie alebo morčacie mäso, príprava je ešte rýchlejšia.

Samozrejme, s omáčkou sa dá pohrať, miesto kečupu sa môže použiť pretlak a správne ochucovať. Ale to už bude o inom recepte ÚsmevÚsmev

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok