Bratislavské pliecko

Popis

Ďalšia klasika nielen zo školskej jedálne.

Bratislavské pliecko - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 20 minút
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

1kilogrampliecko (bravčové)
1kuscibuľa
2polievkové lyžiceolej
2polievkové lyžicepretlak
200gramovmrkva, zeler, hrášok
2polievkové lyžicehladká múka
100millilitrovmlieko
10millilitrovsmotana
1polievková lyžicašťava z citróna
1kuskyslá uhorka
voda

Inštrukcie

Pliecko, prípadne vykostené horné morčacie stehno očistíme, osolíme, môžeme stiahnuť niťou a prudko opečieme na oleji. Vyberieme, vo výpeku speníme cibuľu pokrájanú na jemno. Pridáme pretlak, zalejeme asi 1dcl vriacej vody, osolíme a vrátime späť opečené mäso. Spolu dusíme asi hodinu.

Zeleninu (bez uhorky) nakrájame na rezance a udusíme zvlášť. Pridáme aj uhorku nakrájanú na rezance.

Po udusení mäso vyberieme a šťavu ďalej varíme (vydusíme na tuk). Na panvičke nasucho opečieme múku. Zahustíme ňou výpek, zalejeme mliekom, doriedime prípadne studenou vodou a dobre rozšľaháme. Krátko povaríme, pridáme udusenú zeleninu, smotanu a dobre premiešame. Na záver dochutíme citrónovou šťavou a soľou podľa potreby.

Omáčkou prelievame porcie mäsa na tanieri.

Príloha je podľa chuti - cestovina, ryža, knedľa.... Komu ako chutí.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok