Bravčový hrebeň

Pridal/a Dzeny

Jednoduchý spôsob ako upiecť mäso. 

Bravčový hrebeň - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 30 minút
Celkový čas
1 hod, 40 minút

Ingrediencie

cierne mlete korenie
2kusycibuľa
soľ
horčica
1kilogrambravčové plece

Inštrukcie

Ingrediencie a ich množstvo sú orientačné, fakt netuším koľko vážilo mäso a slanina, jediné, čím som si istá, sú dve cibule:) Našťastie, toto je ten tip receptu, na ktorým netreba špekulovať. 

Mäso narežeme na plátky, ale nie úplne, asi 1 cm na spodku necháme nerozrezané, posolíme, okoreníme, potrieme horčicou. Medzi jednotlivé plátky poukladáme slaninu a cibuľu, dáme do misy. 

Pečieme na 180 stupňoch hodinu prikryté, potom ešte pol hodinu pečieme bez pokrievky, počas pečenia polievame šťavou, ktorú mäso pustí. 

Ochutiť to môžete ako chcete, naplniť tiež čím chcete. Ja som to poňala ako niečo medzi živánskou a cigánskou. :)

Postup: 

Bravčový hrebeň - recept postup 1
Bravčový hrebeň - recept postup 2
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok