
SlavkaK | Cestoviny so sušenými paradajkami, hubami s cesnakovo-bazalkovou omáčkou
Ak hľadáte jednoduchý recept na večeru s talianskym „nádychom“, skúste tieto bezmäsité cestoviny so sušenými paradajkami, hubami (napr. šampiňónmi) s cesnakovo-bazalkovou omáčkou.
400 | gramov | tagliatelle |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
3 | strúčiky | cesnak |
8 | kusov | šampiňóny čerstvé |
5 | kusov | sušené paradajky |
1⁄2 | liter | zeleninový vývar |
1⁄2 | hrnček | smotana na varenie |
1⁄2 | hrnček | mlieko plnotučné |
1 | polievková lyžica | maslo |
čerstvá bazalka | ||
soľ | ||
1⁄2 | hrnček | strúhaný parmezán |
Na stredne silnom ohni/stupni rozohrejeme olivový olej, pridáme na plátky nakrájané huby (šampiňóny) a prelisovaný cesnak. Varíme asi 3 minúty. Následne pridáme sušené paradajky nakrájané na kocky. Znížime teplotu.

Pridáme zeleninový vývar do panvice a varíme na miernom ohni, pokiaľ šampiňóny a sušené paradajky neabsorbujú časť vývaru a vývar sa trochu zredukuje.

Zmiešame rozpustenú PL masla s mliekom. Pridáme smotanu na varenie a len na krátku chvíľu privedieme do varu. Pridáme parmezán a omáčku za stáleho miešania varíme niekoľko minút na miernom až strednom ohni/stupni, kým sa syr nerozpustí. Ak sa nám zdá omáčka riedka, môžeme zahustiť 1/2 PL zemiakovým škrobom. Pridáme čerstvú bazalku.
V samostatnom hrnci varíme cestoviny "Tagliatelle" al dente podľa návodu na obale. Scedíme ich a pridame do omáčky a pokračujte vo varení omáčky s cestovinami na miernom ohni/ stupni niekoľko minút (alebo viac - aby ste dosiahli požadovanú hustotu) za stáleho miešania tak aby sa dobre premiešala omáčka s cestovinami.

Dochutíme soľou. Dozdobíme čerstvou bazalkou, nastrúhanym syrom.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty