
Cuketa - perfektný obed
1 | kus | cuketa |
1 | balík | plátkový syr |
2 | kusov | zelená paprika |
1 | kus | paradajka |
3 | polievkové lyžice | olej |
1 | hlávka | cesnak |
- Cuketu dôkladne umyjeme, nakrájame na plátky cca 1,5 až 2 cm, osolíme, okotrníme a necháme odpočívať, aby zmäkla, pustila šťavu.
- Cesnak nakrájame na plátky, osmažíme ho na panvici na oleji iba do sklovita.
- Panvicu nakloníme a lyžicou vyberieme cesnak do mištičky.
- Na tomto voňavom oleji pomaly udusíme všetky plátky cukety z obidvoch strán, panvicu môžeme prikryť pokrievkou, aby nám olej neprskal.
- Na udusené plátky cukety rozložíme po 1 pol. lyžici usmažený cesnak, ktorý prikryjeme plátkom syra, na syr položíme plátok paradajky a krúžok papriky. -
Takto pripravené cukety môžeme dať na tanieri do mikrovlnky, alebo do rúry iba trocha pripiecť, aby sa nám syr roztopil.
- Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom
Moja rodina toto jedlo miluje
Ďalšie recepty
mňam , mňááám , zalizujem sa , cuketu milujem na všakovaký spôsob .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nikto neskúšal takto urobiť cuketu ? Naozaj je výborná, pridajte svoju skúsenosť som zvedavá . . .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
osolíme, opopríme ...(.giggle)

prekladám Osolíme a okoreníme ...ešte by som to doplnila aj do ingrediencií.
P.S. Ja na cuketu dávam sypkú zmes "Bylinkové maslo"...vrelo odporúčam!