reklama

Cuketové špagety s kuracím mäsom

Pridal/a dasa_ dňa 13. 04. 2018 - 14:14 - Recepty dasa_
Cuketové špagety s kuracím mäsom, Hlavné jedlá, recept, dasa_

reklama

V recepte som spotrebovala aj poslednú porciu pečené kurčaťa - takže zároveň recept na využitie zvyškov.

Ingrediencie
200 gramov cuketa
150 gramov kuracie stehno
1 polievková lyžica sezam
1 strúčik cesnak
1 štipka soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zaobstarala som si škrabku, ktorá dokáže premeniť zeleninu na dlhé rezance alebo keď chcete špagety. Kto by chcel vyskúšať, "špagety sa dajú nakrákať aj nožom". Alebo si zaobstará julienne škrabku. 

Celá porcia obsahuje 507 kcal - 43g bielkovín, 8g sacharidov, 34g tukov a 3g vlákniny

Pečené kuracie stehno roztrháme na jednotlivé vlákna.

Asi pol cukety nakrájame na "špagety" pomocou škrabky na obrázku alebo nakrájame nožom. Krájame iba z časti bez jadierok.

Na suchej panvici opečieme sezamové semienko. Ak je treba, zohrejem mäso.

Na panvicu pridáme asi lyžicu oleja a cuketové špagety veľmi krátko (menej ako 1 minútu) opekáme. pridáme soľ, bylinky, mäso, sezam a spolu opatrne premiešame.

Ak chceme pridať cesnak, tak tiež ho nakrájame na jemné rezance a na oleji opečieme ešte pred pridaním cukety. Namiesto cesnaku môžeme použiť medvedí cesnak.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
15 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

anjeli, Pi, 13. 04. 2018 - 15:08

Tak podobný strúhač mám doma /dokonca aj úspešne odskúšaný na cukete/ a skvelá inšpirácia na ľahký obedíkÁno... musím vyskúšaťÚsmev. Ďakujem za receptík.

dasa_, Pi, 13. 04. 2018 - 16:27

Celkom zábava to je, myslím tá škrabka. Mne sa celkom pozdáva mrkva do šalátu tak postrúhaná, budem skúšať ďalej. Ktovie, ako by sa zachovali obyčajné zemiaky

M.á.r.i.a, Pi, 13. 04. 2018 - 16:00

Dobréééé a zdravé Tlieskam, robila som ale zo špagetovej tekvice a to ide vidličkou. Idem zháňať takú pomocníčku na miesto noža Mrkám.

dasa_, Pi, 13. 04. 2018 - 16:32

Táto je teda z Číny, niečo podobné majú minimálne  v Tes..me

Pri špagetovej dlhšie trvá tepelná úprava. Toto je urobené bleskovo. Len treba počítať, že cuketa tepelnou úpravou stráca na objeme, takže jej treba pouižiť celkom dosť

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama