
Uhádli ste, k slovu sa zas a znovu dostala moja obľúbená kuchárska knižka s talianskymi jedlami... a znovu to bol zásah do čierneho. Receptík som skúšala asi dva týždne dozadu, ale tá chuť, vlastne ta kombinácia chutí
, tak tá mi v podvedomí zostala ako príjemná spomienka. Určite sa toto jedlo bude objavovať na našom stole častejšie.
320 | gramov | ditalini |
400 | gramov | zemiak |
120 | gramov | šunka |
4 | kusov | vajce |
100 | millilitrov | smotana na šľahanie |
trocha | maslo | |
trocha | olivový olej | |
trocha | soľ | |
80 | gramov | parmezán |
Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na kocky. Olej si zohrejeme a zemiaky na ňom osmažíme do zlata. Cestoviny si uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Precedíme ich, pridáme maslo, smotanu a šunku nakrájanú na kocky. Pridáme aj osmažené zemiaky a vajíčka, ktoré sme si rozšľahali s polovicou parmezánu a štipkou soli. Hrniec dáme na sporák a krátko povaríme, kým nám vajíčka nezhustnú. Podávame posypané parmezánom.
Ditalini sú cestoviny v tvare prstienkov alebo krúžkov. Ak nezoženiete, nahraďte si pokojne kolienkami, ja som použila farfalle.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty