Ditalini so zemiakovo-vaječnou omáčkou...

Pridal/a anjeli

Uhádli ste, k slovu sa zas a znovu dostala moja obľúbená kuchárska knižka s talianskymi jedlami... a znovu to bol zásah do čiernehoÚsmev. Receptík som skúšala asi dva týždne dozadu, ale tá chuť, vlastne ta kombinácia chutí Chichocem sa, tak tá mi v podvedomí zostala ako príjemná spomienka. Určite sa toto jedlo bude objavovať na našom stole častejšie.

Ditalini so zemiakovo-vaječnou omáčkou... - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
20 minút

Ingrediencie

320gramovcestovín ditalini
400gramovzemiakov
120gramovšunky
4kusyvajec
100millilitrovsmotany na šľahanie
 trochamasla
 trochaolivového oleja
 trochasoli
80gramovparmezánu

Inštrukcie

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na kocky. Olej si zohrejeme a zemiaky na ňom osmažíme do zlata. Cestoviny si uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Precedíme ich, pridáme maslo, smotanu a šunku nakrájanú na kocky. Pridáme aj osmažené zemiaky a vajíčka, ktoré sme si rozšľahali s polovicou parmezánu a  štipkou soli. Hrniec dáme na sporák a krátko povaríme, kým nám vajíčka nezhustnú. Podávame posypané parmezánom.

Poznámky

Ditalini sú cestoviny v tvare prstienkov alebo krúžkov. Ak nezoženiete, nahraďte si pokojne kolienkami, ja som použila farfalle.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok