reklama

Ditalini so zemiakovo-vaječnou omáčkou

Pridal/a anjeli dňa 22. 12. 2017 - 23:31 - Recepty anjeli
Ditalini so zemiakovo-vaječnou omáčkou, Hlavné jedlá, recept, anjeli

reklama

Uhádli ste, k slovu sa zas a znovu dostala moja obľúbená kuchárska knižka s talianskymi jedlami... a znovu to bol zásah do čiernehoÚsmev. Receptík som skúšala asi dva týždne dozadu, ale tá chuť, vlastne ta kombinácia chutí Chichocem sa, tak tá mi v podvedomí zostala ako príjemná spomienka. Určite sa toto jedlo bude objavovať na našom stole častejšie.

Ingrediencie
320 gramov ditalini
400 gramov zemiak
120 gramov šunka
4 kusov vajce
100 millilitrov smotana na šľahanie
  trocha maslo
  trocha olivový olej
  trocha soľ
80 gramov parmezán
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na kocky. Olej si zohrejeme a zemiaky na ňom osmažíme do zlata. Cestoviny si uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Precedíme ich, pridáme maslo, smotanu a šunku nakrájanú na kocky. Pridáme aj osmažené zemiaky a vajíčka, ktoré sme si rozšľahali s polovicou parmezánu a  štipkou soli. Hrniec dáme na sporák a krátko povaríme, kým nám vajíčka nezhustnú. Podávame posypané parmezánom.

Doplňujúce poznámky

Ditalini sú cestoviny v tvare prstienkov alebo krúžkov. Ak nezoženiete, nahraďte si pokojne kolienkami, ja som použila farfalle.

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama