
dasa_ | Vynikajúce šunkofleky
Jednoduché a chutné jedlo z cestovín, údenej šunky a vajec, zapečené do zlatista. Ideálne ako rýchly obed alebo večera.
Ingrediencie
500 | gramov | fliačky |
200 | gramov | údené mäso |
1 | kus | cibuľa |
1 | polievková lyžica | olej |
4 | kusov | vajce |
250 | gramov | smotana |
soľ | ||
maslo |
Postup
V osolenej vode uvaríme podľa návodu fliačky. Odložíme asi naberačku vody z cestovín a ostatné cestoviny zlejeme.
Medzitým očistíme cibuľu a nakrájame ju na kocky. Na trochu väčšie kocky nakrájame aj údené mäso.
Na oleji restujeme cibuľu. Pridáme údené mäso a spolu krátko opekáme.
Premiešame spolu s cestovinami a pridáme trochu vody z varenia, aby bolo jedlo šťavnaté.
Smotanu rozšľaháme s vajíčkami a primerane osolíme, stačí len málo, lebo údené mäso aj cestoviny sú už slané.
Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Vhodnú nádobu vymastíme maslom alebo použijeme papier na pečenie.
Cestoviny premiestnime do nádoby a zalejeme rozšľahanou smotanou s vajíčkami.
Dáme do rúry asi na 20 minút zapiecť, pečieme kým sa na povrchu nevytvorí zlatá kôrka.
Podávame so zeleninovým šalátom, kyslou uhorkou, cviklou - každý podľa vlastnej chuti.
Samozrejme, existuje veľa variantov, môžeme pridať strúhaný syr, hrášok, miesto sladkej smotany kyslú, nepridávať cibuľu. Každý si môže nájsť svoju vlastnú verziu, tú čo mu vyhovuje.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.