Mäkučké rezne z diviny.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 2 hod |
Celkový čas | 2 hod, 20 minút |
Ingrediencie
800 | gramov | mäso z daniela |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
1 | kus | cibuľa |
1 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
500 | mililitrov | vývar |
250 | mililitrov | kyslá smotana |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | polievková lyžica | horčica |
20 | gramov | maslo |
1 | kus | mrkva |
trocha | zeler | |
50 | gramov | šampiňóny |
1 | kus | kyslá uhorka |
trocha | citrónová šťava |
Inštrukcie
Mäso pokrájame na rezne, osolíme, okoreníme a na masti z oboch strán opečieme.
Vo výpeku speníme cibuľu, pridáme papriku, vložíme mäso, podlejeme vývarom a prikryté pomaly dusíme.
V smotane rozmiešame múku a nalejeme na udusené mäso. Ochutíme horčicou, citrónovou šťavou a necháme zovrieť.
Na masle udusíme postrúhanú mrkvu, zeler, huby a pokrájanú uhorku. Zmes vložíme do hrnca s mäsom a zamiešame.