
verika92 | Stroganov z daniela
Originál stroganov je z hovädzej sviečkovice, ale prečo neuvariť aj z iného mäsa.
1 | kilogram | stehno z daniela |
Marináda: | ||
4 | polievkové lyžice | olivový olej |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
Na varenie: | ||
3 | polievkové lyžice | maslo |
1 | kus | cibuľa |
1 | polievková lyžica | horčica |
4 | polievkové lyžice | paradajkový pretlak |
cukor | ||
150 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | kusov | kyslá uhorka |
Večer mäso opláchneme, osušíme, nakrájame na plátky, potom naklepeme a nakrájame na tenké rezančeky. Pridáme olivový olej, soľ, korenie, premiešame a necháme v chladničke do druhého dňa.
Na masle orestujeme cibuľu, pridáme odležané mäso, opražíme ho, aby sa zatiahlo. Keď si už pustí šťavu, podlejeme vývarom alebo vodou, pridáme horčicu, pretlak a trošku cukru. Dusíme do mäkka.
Pridáme šľahačkovú smotanu, na tenko nakrájané kyslé uhorky, premiešame dovaríme, dochutíme podľa potreby soľou. Podávame s dusenou ryžou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty