Granadír trochu inak

Popis

Granadír pozná asi každý, ja ho zvyčajne robím s domácimi šiflíkmi (občas aj s kúpenými Hambím sa)...tento krát som siahla po domácich haluškách-nokerle. Nezvyknem vyhadzovať potraviny a snažím sa všetko spotrebovať, už sa prejedli halušky s vajcom Chichocem sa

Granadír trochu inak - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
35 minút

Ingrediencie

3kusyzemiaky také stredné
1kuscibuľa
1plátokslanina prerastená
2šálkyhalušky klasika (muka,voda,vajce,soľ)
1čajová lyžičkačervená paprika
1⁄2čajová lyžičkaúdená paprika
2polievkové lyžiceolej

Inštrukcie

Zemiaky očistím, nakrájam na menšie kocky a dám variť do osolenej vody - varím do mäkka (môžu sa rozvárať). Medzitým si na jemno nasekáme cibuľu a kúsok slaninky, dám restovať na olej do sklovita cibule, pridám mleté papriky a odstavím z ohňa aby nezhorkla. Halušky - nokerle si zohrejem nad parou, scedím uvarené zemiaky dám do nich restovanú cibuľku a dobre zamiešam aby sa zemiaky popučili, pridám halušky a premiešam, ochutí soľou a ml, čiernym korením.  Podávam s kyslou zaváranou zeleninou.

Ak nemáte halušky oplatí sa skúsiť a urobiť si - 1 šálka polohrubá múky, 1 vajíčko, važná voda a vypracovať cesto a cez sitko nahádzať halušky do slanej vody.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok