reklama

Granadír trochu inak

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 24. 03. 2021 - 11:52 - Recepty M.á.r.i.a
Granadír trochu inak, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Granadír pozná asi každý, ja ho zvyčajne robím s domácimi šiflíkmi (občas aj s kúpenými Hambím sa)...tento krát som siahla po domácich haluškách-nokerle. Nezvyknem vyhadzovať potraviny a snažím sa všetko spotrebovať, už sa prejedli halušky s vajcom Chichocem sa

Ingrediencie
3 kusov zemiak
1 kus cibuľa
1 plátok slanina prerastená
2 hrnčeky halušky
1 čajová lyžička červená paprika
1⁄2 čajová lyžička údená červená paprika
2 polievkové lyžice olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zemiaky očistím, nakrájam na menšie kocky a dám variť do osolenej vody - varím do mäkka (môžu sa rozvárať).

Medzitým si na jemno nasekáme cibuľu a kúsok slaninky, dám restovať na olej do sklovita cibule, pridám mleté papriky a odstavím z ohňa aby nezhorkla.

Halušky - nokerle si zohrejem nad parou, scedím uvarené zemiaky dám do nich restovanú cibuľku a dobre zamiešam aby sa zemiaky popučili, pridám halušky a premiešam, ochutí soľou a ml, čiernym korením.  Podávam s kyslou zaváranou zeleninou.

Ak nemáte halušky oplatí sa skúsiť a urobiť si - 1 šálka polohrubá múky, 1 vajíčko, važná voda a vypracovať cesto a cez sitko nahádzať halušky do slanej vody.

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama