
Občas treba navariť aj hutnejšie jedlo a keď je dobrá hovädzina niet čo otáľať.
Ingrediencie
600 | gramov | hovädzí bok |
2 | kusov | cibuľa |
2 | kusov | paprika biela |
2 | kusov | paradajka |
2 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | bravčová masť |
1 | kus | chilli paprička |
1 | čajová lyžička | údená červená paprika |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie |
Postup
Mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu, cesnak na drobno. Na masti (môžeme nahradiť olejom) speníme cibuľu a restujeme do ružova, pridáme mäso a prudko opečieme aby sa nám zatiahlo, stíšime platňu a restujeme asi 10 min. Pridáme cesnak,soľ,korenie, chilli a údenú papriku, premiešame a zalejeme vodou tak aby bolo mäso zakryté. Necháme dusiť za občasného miešania asi 20 min. Paradajky si sparíme horúcou vodou,olúpeme a nakrájame na osminky, papriky očistíme nakrájame na širšie pásiky. Pridáme k mäsu a dusíme do zmäknutia. Podlievame už len opatrne, paradajky pustia šťavu a zahustia ju tak aby sme ju nemali moc vodovú. Mäso som spolu dusila približne hodinu ale záleží na kvalite hovädziny.
Podávala som s chlpatými knedlíkmi - 2 surové a 2 uvarené zemiaky nastrúhame, osolíme, vajíčko a spracujeme s poohrubou múkou (ja som dala špaldovú cezrnnú) na cesto nie moc tuhé. Lyžicou robíme knedle, ktoré varíme v osolenej vode asi 15 min.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.