
M.á.r.i.a
Sezóna sladkého, čerstvéh hrášku je tu, tak si vychutnajme jedlá z neho...nemusí to byť len polievka, pridať ho do ryže alebo pod mäso, prípadne podusiť k cestovinám. Tento krát to je lahodný krém ...vhodný ako rýchly obed či večeru
1 | kus | šalotka |
2 | hrnčeky | hrášok |
2 | zväzky | zemiak |
2 | polievkové lyžice | olej |
1⁄2 | čajová lyžička | kurkuma |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
1 | plátok | maslo |
1 | liter | zeleninový vývar |
150 | millilitrov | šľahačková smotana |
Šalotku na jemno nakrájanú restujeme na oleji, pridáme kurkumu nech sa rozvonia, hrášok a zemiaky nakrájané na menšie kúsky. Chvíľu spolu restujeme a zalejeme zeleninovým vývarom alebo vodou, osolíme a necháme variť do mäkka.
Časť hrášku odoberieme a zvyšok rozmixujeme, pridáme smotanu a maso na zjemnenie. Dochutíme soľou a korením a troškou citrónovej šťavy.
Príloha môže byť opečená bagetka, varené zemiaky, opečené párky ale aj stratené vajíčko ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty