
Evicka56 | Karfiolové placky
Karfiolové placky sú výborné len tak samotné, ale aj ako príloha k mäsu.
500 | gramov | karfiol |
1 | kus | mrkva |
1 | kus | zemiak |
2 | kusov | vajce |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
2 | polievkové lyžice | strúhanka |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
štipka | mleté čierne korenie | |
zväzok | petržlenová vňať |
Karfiol, väčší zemiak a mrkvu nastrúhame na hrubšie, pridáme všetky ostatné suroviny a dobre premiešame... necháme chvíľu odstáť, ak je cesto husté môžeme pridať trošku mlieka, ak je riedke zahustíme strúhankou...
Na panvici rozpálime olej a kladieme lyžicou malé kôpky, ktoré osmažíme na oboch stranách.
Podávame ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k mäsu, s dresingom, so zeleninovým šalátom a pod.
Karfiolové placky sa môžu robiť zo surového ale aj z predvareného karfiolu.
Ďakujem za pripomenutie tohto receptu:)