
Kamila | Pečený karfiol so zemiakmi
Výborný obed s karfiolom a zemiakmi pečenými na plechu. Od sestry som odkukala inú verziu pečeného karfiolu, aj zemiaky som skúsila trochu inak upiecť.
3⁄4 | kilogram | zemiaky |
1 | kus | karfiol |
soľ | ||
3 | polievkové lyžice | olivový olej |
1⁄4 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
1⁄4 | čajová lyžička | mletá rasca |
trocha | čierne mleté korenie |
Potrebujeme menšie zemiaky. Umyjeme ich a dáme uvariť v šupke skoro do mäkka. Vo vriacej vode cca 15 minút.
Karfiol rozdelíme na ružičky a dáme variť do osolenej vody, rovnako do skoro mäkka.
Na vymastený plech alebo na papier na pečenie rozmiestnime zemiaky a karfiol. Z časti karfiolu a vývaru som uvarila karfiolovú polievku s ryžou.
Zoberieme pučiak na zemiaky a zľahka zatlačíme aj na zemiaky aj karfiol. Môj mohol byť máličko mäkší.
V miske si vymiešame olivový olej, soľ a korenie podľa chuti. Môžete použiť aj zmes na grilovanú zeleninu. A potrieme ňou karfiol aj zemiaky.
Pečieme cca 25 minút. V polovici času môžeme všetko obrátiť a potrieť druhú stranu olejom.

Kamila
Toto vyzerá veľmi chutne, hneď sa budúci týždeň do toho pustím