Prišla chuť na niečo ázijské v mojom ponímaní.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
1 | kus | karfiol |
200 | gramov | hrášok mrazený |
2 | kusy | šalotka |
1⁄4 | čajová lyžička | koriander semienka |
1⁄4 | čajová lyžička | nové korenie celé |
1⁄4 | čajová lyžička | rímska rasca |
2 | polievkové lyžice | sezamový olej |
1⁄2 | čajová lyžička | zázvor čerstvý |
1⁄2 | čajová lyžička | čerstvá kurkuma |
1 | čajová lyžička | karí korenie |
150 | mililitrov | kokosové mlieko |
1 | polievková lyžica | ghee maslo |
1 | strúčik | cesnak |
Inštrukcie
Karfiol rozoberiem na ružičky a oblanžírujem (vhodím do vriacej vody na 5 min., prudko schladím v ľadovej vode).
V mažiari som podrvila koriander, nové korenie a rímsku rascu, opiekla trochu na suchu na panvici. Pridala som sezamový olej, nastrúhanú čerstvú kurkumu, zázvor, plátky cesnaku, karí korenie a podusila.
Potom som pridala nakrájanú na pásiky šalotku, hrášok a zaliala kokosovým mliekom. Chvíľu povariť, pridať karfiol a zľahka prevariť. Podľa chuti dosolila, okoreniť a ja som pridala chilli vločky, úplne na záver pridať maslo. Podávala som s varenou ryžou.