
reklama
Pravé slovenské :)
Ingrediencie
200 | gramov | zemiak |
100 | gramov | hladká múka |
trocha | soľ | |
50 | gramov | slanina |
1 | kus | kyslá smotana |
70 | gramov | bryndza |
Postup
Zemiaky ušúpeme a nastrúhame. Pridáme múku a soľ.Ak sú zemiaky veľmi vodnaté , podľa potreby pridáme viac múky. Hrniec naplníme vodou , pridáme soľ a privedieme vodu do varu. Cez sitko hádžeme halušky do vriacej vody a miešame drevenou varechou, aby sa neprilepili. Keď sú uvarené, halušky precedíme , pridáme bryndzu a zamiešame. Posypeme prepraženou slaninkou a pridáme kyslú smotanu.
Výnos
2 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty