
Jednoduchý nápad na večeru :)
350 | gramov | kuracie prsia |
200 | gramov | ryža |
1 | kus | syr Niva v črievku |
200 | gramov | mrazená zelenina |
1⁄2 | čajová lyžička | vegeta |
trocha | čierne korenie | |
50 | millilitrov | mlieko |
3 | polievkové lyžice | olej |
Na horúcu panvicu dáme zeleninku, ktorú jemne opekáme, kým sa nerozmrazí a trošku nezohreje.
Zatiaľ očistíme a nakrájame prsíčka na tenšie plátky, ktoré ochutíme čiernym korením a vegetou (alebo podľa chuti iným korením).
Dáme si variť ryžu podľa návodu (ja som použila celozrnnú, ktorú som udusila vo vode s troškou vegety, môže byť aj sáčková).
Keď je zeleninka hotová rozdelíme ju na taniere a panvicu dáme späť na sporák zohriať, pridáme trošku olivového oleja a dáme opiecť mäsko (treba dávať pozor nech sa nevysuší).
Do menšieho hrnca vytlačíme celé črievko syra, pridáme trošku mlieka a vegetu podľa chuti. Na miernom ohni necháme rozpustiť syr a vznikne nám omáčka.
K zeleninke pridáme ryžu a kúsky mäska, ktoré polejeme omáčkou.
Dobrú chuť :-)
veľmi chutné ak sa zapíja s pivkom(beer) (rofl)
aj ja to robievam..unas najoblubenejsie...Maťkovi som to robila na krste pochutka a kapustovo mrkvovy salatik hranolky a ryža
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam-mňam, už viem, čo budem zajtra variť. Len nezabudnite pri varení menej osoliť, rátajte s tým, že niva je dosť slaná.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
preto používam nivu ako syr v črievku, normálna niva sa nerozpustí veľmi dobre a je až príliš slaná...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja Nivu struham a rozpusti sa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
koľko ľudí,toľko chutí...my zase máme radi,keď sú v omáčke kúsky syra,ktoré sa úplne neroztopili
,Nivu ani nekrájam,len ju rozdrobím a keď dávam iné druhy syra,tak krájam na kocky,aby bolo cítiť tie hrudky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj my tak - tie minikusky, co zostanu, su mnamka
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
preto používam nivu ako syr v črievku, normálna niva sa nerozpustí veľmi dobre a je až príliš slaná...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
juuuj tak to si mi spravila chut - tesim - zajtra vyskusam :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nieco podobne robievam aj ja, je to fajneee

Eva