
melisa | Zapekané kuracie rezne
Výborné zapekané rezne so syrom a šampiňónmi.
750 | gramov | kuracie prsia |
trocha | soľ | |
trocha | olej | |
1 | kus | cibuľa |
1 | polievková lyžica | maslo |
200 | gramov | šampiňóny čerstvé |
1 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | soľ | |
200 | gramov | tvrdý syr |
Kuracie prsia nakrájame na plátky, posolíme a opečieme na rozohriatom oleji na panvici. Môžu sa použiť aj vykostené kuracie stehná.
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme do sklovita na masle. Šampiňóny očistíme, nakrájame na tenké plátky a dáme dusiť k cibuli. Pridáme červenú mletú papriku, soľ, mleté čierne korenie a podusíme domäkka.
Do pekáča rozložíme opečené plátky mäsa, polejeme výpekom, na každý plátok dáme pripravenú šampiňónovú zmes a na povrch plátky tvrdého syra. Necháme zapiecť do zlatista podľa potreby. Pred podávaním polejeme výpekom.
Podávame s opečenými zemiakmi a so zeleninou. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené rožteky
Martuška 123 | Plnené rožteky
Plnené rožteky
Výborné rožteky plnené orechmi, makom, tvarohom, lekvárom a Nutellou.
Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
dasa_ | Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Hlivový perkelt s cibuľou a mletou paprikou, podávaný s haluškami zo špenátu, vajec a múky – chutné a sýte vegetariánske jedlo.