Pre milovníkov kuracieho mäsa ... aj keď kuracie prsia sú trochu suchšie dajú sa pripraviť rýchlo a šťavnato. K tomu domácu tarhoňu ( recept na tarhoňu som už sem dávala ) a obed je na stole
2 | kusov | kuracie prsia |
3 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | čajová lyžička | údená červená paprika |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1⁄4 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1 | polievková lyžica | chilli omáčka sladká |
1 | polievková lyžica | Worcester omáčka |
Kuracie prsia odblaníme a po dĺžke si ich nakrájame na tenké dlhé pásiky. V miske si zmiešame 1 pl oleja a všetky ostatné suroviny, pridáme nakrájané mäsko, dobre premiešame aby sa všade nalepila marináda a necháme aspiň 1-2 odstáť....ak nezabudneme, pripravíme si to večer a necháme v chladničke odpočívať. Každý pásik si zrolujeme do slimáčika a napichávame na špilky. Na panvici zohrejeme zvyšné 2 pl oleja a nachystané špíziky prudko opečieme z každej strany, pridáme marinádu čo nám ostala v miske, panvicu prikryjeme, stíšime patňu a necháme 5-10 min. dusiť.
Podávala som s domácou tarhoňou, do ktorej som pridala mrazený hrášok.
Domáca tarhoňa https://nanicmama.sme.sk/hlavne-jedla/kuracia-pecienka-s-jablkami-s-domacou-tarhonou - mrvenička sa dá použiť aj na zeleninové "tarhoňoto" ....na oleji si spením cibuľku, pridám hrášok, mrkvu, tarhoňu opečiem a zalievam vývaro kým nie je tarhoňa mäkká, posypať syrom ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty