Kuracia pečienka s jablkami s domácou tarhoňou

Popis

Kto má rád kombináciu mäska s ovocím ? K pečienke sa jablká veľmi hodia.

Kuracia pečienka s jablkami s domácou tarhoňou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

400gramovkuracia pečienka
2kusycibuľa veľká
1kusjablko
3polievkové lyžiceolej, mleté čierne korenie
2polievkové lyžicehrozienka
1plátokmaslo
domáca tarhoňa
300gramovhruba muka
3kusyvajce, soľ

Inštrukcie

Kuraciu pečeň si očitíme, osdstránime blanky, umyjeme a usušíme. Na oleji si speníme cibuľu nakrájanú na tenké prúžky a restujeme do hneda. Pridáme pečeň a prudko opečieme, poprášime čerstvým mletým kotením. Hrozienka si namočíme na chvíľku do vody, scedíme a pridáme k pečienke aj s plátkami jablka. Opečieme s pečienkou už len chvíľku aby sa nám jablká nerozpadli, na dochutenie pridáme plátok masla.

Domáca tarhoňa (mrvenička) - múku si spracujem s vajíčkami a trochou soli na tuhé cesto. Ak je mäkké treba pridať múku ak moc tvrdé trochu vody. Cesto musí byť naozaj viac tvrdšie aby sa  nám dobre strúhalo. Nastrúhame na tekvicovom strúhadle - ja si to robím na plech a občas to prstami prevvdzušním. Nechám to vysušiť a opäť to obšas poimrvím aby sa nám rozpadli tie strhadlové slížiky.  Suchú cestovinu potom pripravím tak ako tarhoňu - na oleji spením a opražím do hneda,osolím, zalievam vodou podľa potreby kým nie je mäkká. Zvyknem si narobiť viac a držím v sklenenej dóze, používam aj ako mrveničku do polievok.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok