Popis
Treba domíňať kyslú kapustu tak som ju využila s kuracími stehnami.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
4 | kusy | kuracie stehná |
3⁄4 | kilogramov | kyslej kapusty |
150 | gramov | oravskej slaniny |
2 | kusy | cibuľa |
masť,soľ, mleté biele korenie,grilovlovacie korenie |
Inštrukcie
Oravskú slaninu (50g) a 1 cibuľu si nakrájame na drobno a spolu restujeme, môžeme pridať trochu masti ( podľa toho akú máme slaninku). Pridáme asi tak 250 g kyslej kapusty a 10 mim dusíme. Kapustu osolíme a pridáme ml. čierne korenie. Kým sa nám dusí umyjeme a vysušíme kuracie stehná a palcami si opatrne nadvihneme kožu aby sa nám tam dala natlačiť udusená kapusta. Na dno zapekacej misy si poukladáme na plátky nakrájanú zvyšnú slaninu, nasypeme kapustu a 1 nakrájanú cibuľu na pol oblúčiky, poukladáme stehná, ktoré posypeme grilovacím korením. Na vrch dáme trochu masti ( oleja) misu zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. približne na 45 mim. Potom odkryjeme a necháme zapiecť aby chrumkala koža na stehienku.
Podávala som s domácou parenou špaldovou knedľou. Hodia sa k tomu aj opečené zemiaky alebo pyré.
Poznámky
Ak sa rozhodneme pre zemiaky môžeme ich nakrájať na kolieska a naukladať na kapustu až potom stehná. Chute sa spolu veľmi dobre spoja.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť