
M.á.r.i.a | Kuracie stehná na kyslej kapuste
Treba domíňať kyslú kapustu tak som ju využila s kuracími stehnami.
4 | kusov | kuracie stehná |
3⁄4 | kilogram | kyslá kapusta |
150 | gramov | oravská slanina |
2 | kusov | cibuľa |
trocha | bravčová masť | |
trocha | soľ | |
trocha | biele korenie | |
štipka | grilovacie korenie |
Oravskú slaninu (50g) a 1 cibuľu si nakrájame na drobno a spolu restujeme, môžeme pridať trochu masti ( podľa toho akú máme slaninku). Pridáme asi tak 250 g kyslej kapusty a 10 mim dusíme.
Kapustu osolíme a pridáme ml. čierne korenie. Kým sa nám dusí umyjeme a vysušíme kuracie stehná a palcami si opatrne nadvihneme kožu aby sa nám tam dala natlačiť udusená kapusta.
Na dno zapekacej misy si poukladáme na plátky nakrájanú zvyšnú slaninu, nasypeme kapustu a 1 nakrájanú cibuľu na pol oblúčiky, poukladáme stehná, ktoré posypeme grilovacím korením.
Na vrch dáme trochu masti (oleja) misu zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. približne na 45 min Potom odkryjeme a necháme zapiecť aby chrumkala koža na stehienku.
Podávala som s domácou parenou špaldovou knedľou. Hodia sa k tomu aj opečené zemiaky alebo pyré.
Ak sa rozhodneme pre zemiaky môžeme ich nakrájať na kolieska a naukladať na kapustu až potom stehná. Chute sa spolu veľmi dobre spoja.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Alica7 | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Klasické a chutné bratislavské rezy.
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Recept na výborný nedeľný obed z kuracích pŕs. Vďaka marináde so sójovou omáčkou budú ozaj výborné.