
Kurča s mrkvou a medom.
1 | kus | kurča |
1 | kilogram | mrkva |
2 | med | |
voda | ||
soľ | ||
mleté čierne korenie |
Umyté kurča z vnútra jemne posolím a naplním na kocky nakrájanou mrkvou.Ostatnú mrkvu nahrubo nastrúham a nasypem okolo kurčaťa. Med rozmiešam s teplou vodou,soľou a korením(nemá to byť riedke)a počas pečenia to touto zmesou často potieram.Ako príloha sa odoprúča jazmínová ryža.
Názov Dalajláma je odvodený od farby už upečeného kurčaťa,má farbu ako Dalajlámov habit.
Ďalšie recepty
vyskúšaj a uvidíš
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Radšej sa spýtam dopredu, nebudem riskovať, že mi to mančaft ofrfle...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skús,možno neofrfle.Ja to tiež práve pečiem prvý krát,ale recept ma oslovil a vraj je veľmi chutné.
Kuriatko som upiekla a mne veľmi chutilo,ale do vnútra by som namiesto na kocky nakrájanej mrkvy dala tiež nastrúhanú,bola by skôr mekšiaa viac by sa zvýraznila chuť mrkvy s kuriatkom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- znie to optimisticky