
Martuška 123 | Kurací paprikáš
Chutný tradičný obed s kuracím mäsom v smotanovej omáčke s haluškami.
1 | kus | kurča |
2 | kusov | cibuľa |
2 | čajové lyžičky | mletá červená paprika |
1 | kus | bujón |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
mleté čierne korenie | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
olej | ||
1 | polievková lyžica | hladká múka |
Kurča umyjeme a naporciujeme, posolíme.
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu. Odstavíme zo sporáka, pridáme mletú červenú papriku a zalejeme horúcou vodou, asi 3 dcl. Necháme variť. aby sa voda trocha odparila, cibuľa rozvarila.
Pridáme rozporciované kurča, bujón, korenie a podlejeme vodou. Soľ pridáme podľa potreby, závisí to od slanosti bujónu. Necháme dusiť.
Hotové kurča vyberieme a dáme na teplé miesto. Asi v 1 dcl vody rozmiešame hladkú múku a zahustíme. Nakoniec pridáme šľahačkovú smotanu. Prevaríme. Omáčku môžeme precediť, aby tam nebola cibuľa, ale nemusíme.
Nokerle - halušky: 3 ks vajíčka , asi 2 dcl voda, soľ , hladká múka od oka.
Všetko spolu vymiešame na ani nie husté ani riedke cestíčko. Cez haluškovač ho hádžeme do vriacej vody a uvaríme. (cca 10 minú)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty