
Pokračujem vo varáciach, tentokrát sú to morčacie srdiečka.
800 | gramov | morčacie srdiečka |
150 | gramov | slanina |
300 | gramov | hliva ustricová |
1 | kus | šalotka |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
3 | polievkové lyžice | olej |
trocha | soľ | |
trocha | čierne korenie | |
trocha | muškátový oriešok | |
trocha | limetková šťava | |
2 | polievkové lyžice | petržlenová vňať |
1 | polievková lyžica | maslo |
Marináda: | ||
4 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | polievková lyžica | zázvor čerstvý |
1⁄4 | čajová lyžička | korenie štyroch farieb |
1 | polievková lyžica | med |
2 | polievkové lyžice | sójová omáčka |
Srdiečka si očistíme - zarovnám vrch, prevarím vody s trochou soli a cukru a srdiečka v nej nechám do vychladnutia - robím to prevažne večer potom ich dáme do marinády a necháme do rána v chladničke. Zvyšky zo srdiečok dám variť na vývar, pridám kúsok cibule, strúhaného zázvoru, stonkový zeler - akýkoľvek kúsok zeleniny, soľ.
Srdiečka prudko osmažíme na troche oleja aby sa zatiahli, pridáme marinádu a trochu podlejeme vodou, necháme dusiť pod pokrievkou. Srdiečka na záver napicháme na špajlu, prekladáme slaninou a dáme opiecť na panvicu.
Medzitým si očistíme hlivu, nakrájame na plátky (asi 3-4mm) - tak aby sme mali 3-4 kúsky na porciu. Ostatnú hlivu nakrájame na drobno, podusíme ju na cibuľke, osolíme, okoreníme čiernym korením a štipkou muškátového orieška, zalejeme vodou. Keď sa voda vydusí a hliva je mäkká zalejeme sladkou smotanou a necháme zredukovať. Prichutíme limetkovou šťavou a petržlenovou vňaťou.
Plátky hlivy opečieme na masle, posypeme hrubou soľou a chilli.
Bulgur si opečieme na troche oleja a zalejeme pripraveným vývarom. Varíme asi 5 min. odstavíme z platne, prikryjeme a necháme dôjsť 25 min.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...