reklama

Morčacie srdiečka so slaninou, smotanová omáčka z hlivy kotúčovej, bulgur

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 07. 02. 2018 - 17:19 - Recepty M.á.r.i.a
Morčacie srdiečka so slaninou, smotanová omáčka z hlivy kotúčovej, bulgur, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Pokračujem vo varáciach, tentokrát sú to morčacie srdiečka.

Ingrediencie
800 gramov morčacie srdiečka
150 gramov slanina
300 gramov hliva ustricová
1 kus šalotka
250 millilitrov šľahačková smotana
3 polievkové lyžice olej
  trocha soľ
  trocha čierne korenie
  trocha muškátový oriešok
  trocha limetková šťava
2 polievkové lyžice petržlenová vňať
1 polievková lyžica maslo
Marináda:
4 polievkové lyžice olivový olej
1 polievková lyžica zázvor čerstvý
1⁄4 čajová lyžička korenie štyroch farieb
1 polievková lyžica med
2 polievkové lyžice sójová omáčka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Srdiečka si očistíme - zarovnám vrch, prevarím vody s trochou soli a cukru a srdiečka v nej nechám do vychladnutia - robím to prevažne večer potom ich dáme do marinády a necháme do rána v chladničke. Zvyšky zo srdiečok dám variť na vývar, pridám kúsok cibule, strúhaného zázvoru, stonkový zeler - akýkoľvek kúsok zeleniny, soľ.

Srdiečka prudko osmažíme na troche oleja aby sa zatiahli, pridáme marinádu a trochu podlejeme vodou, necháme dusiť pod pokrievkou. Srdiečka na záver napicháme na špajlu, prekladáme slaninou a dáme opiecť na panvicu.

Medzitým si očistíme hlivu, nakrájame na plátky (asi 3-4mm) - tak aby sme mali 3-4 kúsky na porciu. Ostatnú hlivu nakrájame na drobno, podusíme ju na cibuľke, osolíme, okoreníme čiernym korením a štipkou muškátového orieška, zalejeme vodou. Keď sa voda vydusí a hliva je mäkká zalejeme sladkou smotanou a necháme zredukovať. Prichutíme limetkovou šťavou a petržlenovou vňaťou.

Plátky hlivy opečieme na masle, posypeme hrubou soľou a chilli.

Bulgur si opečieme na troche oleja a zalejeme pripraveným vývarom. Varíme asi 5 min. odstavíme z platne, prikryjeme a necháme dôjsť 25 min.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
4 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
2 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama