Pečená cuketa s grilovanými šampiňonmi

Popis

Milujem leto práve pre rozmanitosť čerstvej zeleniny, vtedy mi nechýba ani mäso - aj keď ja som veľký mäsožravec Chichocem sa. Toto jedlo sa môže aj ako obed ale aj večera.

Pečená cuketa s grilovanými šampiňonmi - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

4kusycukety menšie
500gramovšampiňíony menšie
100gramovoravská slanina
3polievkové lyžiceolivový olej
1⁄4čajová lyžičkasoľ
2strúčikycesnak
1zväzokbylinky - koriander,timián,petržlenová vňať
1kuschilli paprička malá
150gramovsyr jadel biely
1plátokmaslo

Inštrukcie

Mladú cuketu prekrojíme na 4 - 6 časti po dĺžke, naukladať na plech, potrieť zmesou olivového oleja,soli a cesnak. Dáme piecť do rúry, pred dopečením posypať syrom, ja som dala jadel biely ( môže byť parmezán ) a nechať zapiecť kým syr nezhnedne.

Šampiňony polejeme zmesou z oleja - ostala nám z cukety, poukladáme na gril a opečieme. Prerastenú slaninu si nakrájame na drobné kocky, opečieme a vyberieme bez tuku. Opečené šampiňony dáme do misy, na ešte teplé pridáme maslo a nastrúhaný syr. Všetko spolu dobre premiešame nech sa huby obalia maslom o syrom.Na záver pridáme opečen slaninku a nasekané čerstvé bylinky a na drono nakrájanú chilli paričku - nemusí byť. K tomu díp zo smotany a kôpru.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok