Popis
Výborné pečené údené koleno

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | http://tipnajedlo.sk/recepty/pecene-udene-koleno |
Čas prípravy | 3 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 3 hod |
Ingrediencie
1700 | gramov | údeného kolena |
8 | kusy | guličiek čierneho korenia |
3 | kusy | bobkové listy |
3 | kusy | guličky nového korenia |
1 | kus | cibuľa |
1 | polievková lyžica | mletej červenej papriky |
1 | čajová lyžička | mletej rasce |
5 | strúčiky | cesnaku |
400 | millilitrov | čierneho piva |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | soľ |
Inštrukcie
Do hrnca si vložíme koleno. Zalejeme vodou, pridáme bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie, očistenú cibuľu v celku, 3 strúčiky cesnaku. Necháme variť až kým nám voda nezovrie. Akonáhle zovrie, stíšime plameň a varíme 2 hodiny. Uvarené koleno vyberieme z vody, preložíme ho do zapekacej misy a potrieme zmesou z mletej papriky, rasce, 2 prelisovaných strúčikov cesnaku, 150ml piva, soli a korenia. Koleno poriadne potrieme, podlejeme zvyšným pivom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme až kým koža nie je chrumkavá. Hotové koleno podávame s čerstvým pečivom, chrenom a horčicou.
Poznámky
Z vody čo nám ostane, keď sa koleno uvarí môžeme spraviť výbornú fazuľovú polievku. ;)
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť