Pečené zemiaky, tekvica so smotanou

Pridal/a M.á.r.i.a

Chrumkavé zemiačky so slaninkou rozvoňajú celú kuchyňu, nemusí k ním byť kyslé mlieko ale prílohou z nich spravíme chutný obed.

Pečené zemiaky, tekvica so smotanou - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

4kusyzemiak
200gramovoravská slanina
1⁄2čajová lyžičkahrubá soľ
400gramovtekvica maslová
1⁄2čajová lyžičkavegeta
150mililitrovšľahačková smotana
2polievkové lyžiceolej
1kuscibuľa
1polievková lyžicacukor
1čajová lyžičkacitrónová šťava

Inštrukcie

Zemiaky podľa možností veľké a približne rovnaké si dobre umyjem a osuším. Slaninu su nakrájam na rovnaké plátky. V roztupoch asi 1/2 cm si zemiaky nakrájam ale nie až do spodu ( ja si dám zemiak medzi dve varešky a krájam, varešky ma zastavia Mrkám). Do každej medzere vtlačím pátok slaniny, posypem hrubou soľou, okolo dám zvyšné plátky slaniny a ja som pridala aj špekáčky rozkrojené na polovičku a na mriežku nakrájané a dám piecť do vyhriatej rúry kým nezmäknú.

Tekvicu si očisťím, nakrájam na kocky, cibuľku nasekám na drobno a orestujem na oleji. Pridám tekvicu, posypem domácou vegetou a chvíľku podusím. Potom podlejem trochou vody a nechám dusiť do mäkka. Tekvicu už len popučím aby v nej ostali aj kúsky a prilejem smotanu. Nechám len prevrieť. Podľa chuti ridám soľ, cukor a citronovú šťavu.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok