reklama

Pečené zemiaky a tekvica so smotanou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 25. 03. 2021 - 11:10 - Recepty M.á.r.i.a
Pečené zemiaky a tekvica so smotanou, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Pečené zemiaky a tekvica so smotanou


reklama

Chrumkavé zemiačky so slaninkou rozvoňajú celú kuchyňu, nemusí k ním byť kyslé mlieko ale prílohou z nich spravíme chutný obed.

Ingrediencie

4 kusov zemiak
200 gramov oravská slanina
1⁄2 čajová lyžička hrubá soľ
400 gramov tekvica maslová
1⁄2 čajová lyžička vegeta
150 millilitrov šľahačková smotana
2 polievkové lyžice olej
1 kus cibuľa
1 polievková lyžica cukor
1 čajová lyžička citrónová šťava
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup

Zemiaky podľa možnosti veľké a približne rovnaké dobre umyjem a osuším. Slaninu nakrájam na rovnaké plátky. V rozostupoch asi 1/2 cm zemiaky nakrojím, ale nie až naspodok. Aby sa vám lepšie krájalo, dajte si zemiak medzi dve varešky a krájajte, varešky nôž zastavia Mrkám.

Do každej medzery vtlačím plátok slaniny, posypem hrubou soľou, okolo dám zvyšné plátky slaniny a ja som pridala aj špekáčiky rozkrojené na polovice a pokrájané na mriežku. Dám piecť do vyhriatej rúry kým nezmäknú.

Tekvicu si očistím, nakrájam na kocky, cibuľku nasekám na drobno a orestujem na oleji. Pridám tekvicu, posypem domácou vegetou a chvíľku podusím. 

Potom podlejem trochou vody a nechám dusiť do mäkka. Tekvicu už len popučím aby v nej ostali aj kúsky a prilejem smotanu. Nechám len prevrieť. Podľa chuti pridám soľ, cukor a citrónovú šťavu.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama