
M.á.r.i.a | Pečené zemiaky a tekvica so smotanou
Chrumkavé zemiačky so slaninkou rozvoňajú celú kuchyňu, nemusí k ním byť kyslé mlieko ale prílohou z nich spravíme chutný obed.
Ingrediencie
4 | kusov | zemiak |
200 | gramov | oravská slanina |
1⁄2 | čajová lyžička | hrubá soľ |
400 | gramov | tekvica maslová |
1⁄2 | čajová lyžička | vegeta |
150 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | kus | cibuľa |
1 | polievková lyžica | cukor |
1 | čajová lyžička | citrónová šťava |
Postup
Zemiaky podľa možnosti veľké a približne rovnaké dobre umyjem a osuším. Slaninu nakrájam na rovnaké plátky. V rozostupoch asi 1/2 cm zemiaky nakrojím, ale nie až naspodok. Aby sa vám lepšie krájalo, dajte si zemiak medzi dve varešky a krájajte, varešky nôž zastavia .
Do každej medzery vtlačím plátok slaniny, posypem hrubou soľou, okolo dám zvyšné plátky slaniny a ja som pridala aj špekáčiky rozkrojené na polovice a pokrájané na mriežku. Dám piecť do vyhriatej rúry kým nezmäknú.
Tekvicu si očistím, nakrájam na kocky, cibuľku nasekám na drobno a orestujem na oleji. Pridám tekvicu, posypem domácou vegetou a chvíľku podusím.
Potom podlejem trochou vody a nechám dusiť do mäkka. Tekvicu už len popučím aby v nej ostali aj kúsky a prilejem smotanu. Nechám len prevrieť. Podľa chuti pridám soľ, cukor a citrónovú šťavu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.
Paradajkové rizoto s cuketou
dasa_ | Paradajkové rizoto s cuketou
Paradajkové rizoto s cuketou
Krémové rizoto s čerstvými paradajkami, cuketou a bylinkami poteší každého, kto má rád rýchle, zdravé a jednoduché jedlá.