Popis
Trochu na taliansku nôtu. Podarilo sa mi kúpiť semolinovú múku tak padla voľba na ravioly. Semolinová múka je z tvrdej pšenice, ktorá sa vyznačuje vyšším podielom bielkoviny. Semolínová múka je ideálna na cestoviny, nemá tendenciu rozvárať sa a preto sa cestoviny ani nelepia.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 40 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
cesto | ||
250 | gramov | semolinovej múky |
5 | kusy | žĺtka |
3 | čajové lyžičky | olivový olej |
1 | deciliter | vody |
plnka | ||
200 | gramov | ricotta |
2 | polievkové lyžice | pažítky nakrájanej, soľ |
pesto | ||
400 | gramov | špenát |
1 | deciliter | olivový olej |
100 | gramov | píniové oriešky |
100 | gramov | syr orgonzola |
2 | strúčiky | cesnak |
Inštrukcie
Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Najprv si spracujeme múku, žĺtka a olej. Vodu pridávame postupne aby sme vypracovali tuhé ale pružné cesto. Cesto miesime aspoň 6-+8 min.
Ricottu si vymiešame s posekanou pažitkou a soľou. Na iesto pažitky môžeme použiť aj iné čerstvé bylinky napr. v tomto období medvedí cesnak.
Špenát si umyjeme, vysušíme, natrháme na menšie kúsky a dáme do mixera. Pridáme oriešky, syr a začneme mixovať. Postupne prilevame olej, vymixujeme na hladké pesto.
Cesto rozdelím na 4 časti, každú si rozváľkame na tenký pás alebo dáme do strojčeka. N pás cesta si s odstupom kladieme kôpky plnky, preložíme druhým pátom. Okolo kôpky pevne zatlačíme a vykrojíme kolieska - môžu sa robiť aj štvorčeky. Zvyšné - odpadové cesto už nespracovávam, dám tie nepravidelné tvary variť do vody ...taliani to volajú malfati - zle urobené. Ravioly varím vo vode. Keď začne vrieť voda osolíme ju a kladieme ravioly. Varíme 5 min., po vybratí neoplachujeme vodou !
Na tanier si dáme pesto, naukladáme ravioly a ozdobíme chery paradajkami opečenými na troche oleja.
Poznámky
Ked Vám ostane pesto stačí ho dať do uzatvárateľnej nádoby a dať do chladničky. Použiť sa dá na cestoviny alebo aj na hrianky.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť