Rezne nakyslo

Popis

Tradičný recept, po ktorom rada siahnem keď už nemám nápady na varenie. Mojim stravníkom chutia vždy.

Rezne nakyslo - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

800gramovbravčového mäsa na rezne - kare, stehno
1kuscibuľa
300millilitrovmlieka
40gramovhladkej múky
1polievková lyžicakôpru - čerstvý, sterilizovaný, sušený, mrazený
 trochasoli
2polievkové lyžicekryštálového cukru
1 1⁄2polievková lyžicaoctu
 trochaoleja

Inštrukcie

Mäso naklepeme a osolíme. Na rozpálenom oleji sprudka opečieme z oboch strán a odložíme na tanier. 

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Osmažíme vo výpeku, v ktorom sa opekalo mäso dozlata, zasypeme 1 PL cukru, ktorý necháme jemne skaramelizovať.

Pridáme rezne, zalejeme vodou len toľko aby ich zakryla a podusíme do mäkka.

V mlieku rozmiešame hladkú múku. K mäsu pridáme ocot, cukor, nasekaný kôpor a mlieko s múkou, premiešame, necháme chvíľu povariť a podávame s varenými zemiakmi alebo s knedľou.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok