
anjeli | Rezne nakyslo
Tradičný recept, po ktorom rada siahnem keď už nemám nápady na varenie. Mojim stravníkom chutia vždy.
Ingrediencie
800 | gramov | bravčové karé |
1 | kus | cibuľa |
300 | millilitrov | mlieko |
40 | gramov | hladká múka |
1 | polievková lyžica | kôpor |
trocha | soľ | |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 1⁄2 | polievkové lyžice | ocot |
trocha | olej |
Postup
Mäso naklepeme a osolíme. Na rozpálenom oleji sprudka opečieme z oboch strán a odložíme na tanier.
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Osmažíme vo výpeku, v ktorom sa opekalo mäso dozlata, zasypeme 1 PL cukru, ktorý necháme jemne skaramelizovať.
Pridáme rezne, zalejeme vodou len toľko, aby ich zakryla a podusíme do mäkka.
V mlieku rozmiešame hladkú múku. K mäsu pridáme ocot, cukor, nasekaný kôpor a mlieko s múkou, premiešame, necháme chvíľu povariť a podávame s varenými zemiakmi alebo s knedľou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.