
Martuška 123 | Budapeštianske rezne
Aj keď pravé budapeštianske rezne by mali byť z hovädzieho mäsa, rovnako dobre si pripravíte túto pochúťku aj z bravčového.
1 | gram | bravčové stehno |
1 | čajová lyžička | soľ |
mleté čierne korenie | ||
strúhanka | ||
vajcia | ||
olej | ||
maslo | ||
3 | kusov | cibuľa |
Presnú váhu surovín si dajte podľa toho, pre koľko osôb to chcete pripraviť. Bravčové stehno nakrájam na plátky, osolím, okorením mletým čiernym korením. Mäso naklepem so strúhankou - na mäsko nasypem strúhanku, a tak naklepem.
Potom máčam mäso v rozšľahaných vajíčkach a prudko opečiem na oleji.
Opečené poukladám na stojato do misy z jánskeho skla, pomedzi mäso ukladám pokrájanú cibuľu, viac cibule a plátky masla.
Podlejem vodou asi do polovice, prikryjem a dám piecť na 200 stupňov asi hod.
Pravé budapeštianske rezne by mali byť z hovädzieho mäsa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty