Kamila
V hlavnej úlohe jablká. Keď ste už vyskúšali skoro všetky recepty. Ďalšia verzia hrnčekovej klasiky.
Recept na plech rozmerov 20x30 cm.
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | hrnček | cukor |
1 | kus | prášok do pečiva |
250 | gramov | jemný tvaroh |
3 | kusov | žĺtok |
1 | hrnček | olej |
Jablková náplň: | ||
5 | kusov | jablko |
1 | kus | Zlatý klas |
Sneh: | ||
3 | kusov | bielok |
3 | polievkové lyžice | cukor |
V miske zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, tvaroh, žĺtka a olej. Cesto nie je tekuté, je trochu tuhšietuhšie. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto roztlačíme naň. Vložíme do rúry vyhriatej na cca 180 stupňov a pečieme 10 minút.
Medzitím očistíme a na hrubo nastrúhame jablká. Ak sú menšie, tak kľudne pridáme. Zmiešame ich so Zlatým klasom.
Predpečený koláč vyberieme a rozvrstvíme naň jablká do rovnomernej vrstvy. Pečieme ďalších 10 minút.
Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme cukor a ešte dobre prešľaháme. Skoro upečený koláč (špajdlík pichnutý do cesta by už mal byť suchý) vyberieme a rozvrstvíme rovnomerne sneh. Pečieme v rúre ešte 5 minút, respektíve do času, kým sneh na povrchu zhnedne.
Jej ,ten vyzera super. Akorat mam v chladnicke jeden tvaroh, ďalšie jablka padnu za obeť :-)