Tradičné pirohy, perky patrili kedysi k základným jedlám. Pripravovali sa v sladkej a slanej verzii. Sladké pirohy zo zemiakového či tvarohového cesta sa plnili tvarohom či džemom. Zvyčajne boli posypané opraženou strúhankou, makom alebo orechmi. Smelo ich môžete posypať aj kakaom.
Aj slané pirohy môžete spraviť zo zemiakového alebo klasického cesta z múky, vody a vajec. V slanej verzii môžete pirohy naplniť bryndzou, kyslou kapustou aj hubami. Tradičné sú varené, poliate opraženou slaninkou, podávané s kyslou smotanou, ale zemiakové budú výborné aj vypražené.
Či už máte chuť na klasické zemiakové pirohy, bryndzové pirohy, tvarohové alebo ovocné, v tomto výbere nájdete tie najlepšie recepty. Naučíte sa, ako správne pripraviť cesto na pirohy, ako ich plniť a uvariť či upiecť. Inšpirujte sa tradičnými aj netradičnými receptami a vychutnajte si domáce pirohy podľa svojej chuti!
V každej domácnosti sa nájde tradičný rodinný recept na pirohy, ktorý sa dedí mnoho generácií. V tomto prípade ide o rodinný poklad v podobe receptu na tradičné lekvárové pirohy - perky.Pozrite si recept na lekvárové perky
Tieto pirohy sú inšpirované tradičným receptom našich severných susedov. Môžete ich spraviť v sladkej aj slanej verzii. Je na vás či ich naplníte tvarohom alebo kyslou kapustou. Pozrite si recept na poľské pirohy
Slané pirohy s rôznymi plnkami sú veľmi chutné a veľmi sýte. Plniť sa dajú mäsom aj zemiakmi. Zrejme najobľúbenejšie sú domáce pirohy plnené bryndzou. Pozrite si recept na bryndzové pirohy
Každý robí pirohy po svojom, podľa regiónu, podľa babičky... Tu je jedna verzia na slané pirohy s bryndzovo-zemiakovou náplňou. Pozrite si recept na bryndzové pirohy
Pirohy zo zemiakového cesta je možné aj vypražiť. Nemusíte sa báť, podľa receptu s fotopostupom pripravíte fantastické zemiakové pirohy s bryndzovou náplňou. Pozrite si recept na zemiakové pirohy
Výborné pirohy zo zemiakového cesta sú plnené hubami. Ak sa vám nechce hrať s pirohmi, môžete spraviť plnenú roládu, ktorú upečiete v rúre. Pozrite si recept na pirohy plnené hubami
melisa, kora3d, M.á.r.i.a, Kamila | Koláž: Naničmama.sk | Recepty na pirohy
Tradičné pirohy, perky patrili kedysi k základným jedlám. Pripravovali sa v sladkej a slanej verzii. Sladké pirohy zo zemiakového či tvarohového cesta sa plnili tvarohom či džemom. Zvyčajne boli posypané opraženou strúhankou, makom alebo orechmi. Smelo ich môžete posypať aj kakaom.
Aj slané pirohy môžete spraviť zo zemiakového alebo klasického cesta z múky, vody a vajec. V slanej verzii môžete pirohy naplniť bryndzou, kyslou kapustou aj hubami. Tradičné sú varené, poliate opraženou slaninkou, podávané s kyslou smotanou, ale zemiakové budú výborné aj vypražené.
Či už máte chuť na klasické zemiakové pirohy, bryndzové pirohy, tvarohové alebo ovocné, v tomto výbere nájdete tie najlepšie recepty. Naučíte sa, ako správne pripraviť cesto na pirohy, ako ich plniť a uvariť či upiecť. Inšpirujte sa tradičnými aj netradičnými receptami a vychutnajte si domáce pirohy podľa svojej chuti!
Lekvárové perky
Foto: melisa
V každej domácnosti sa nájde tradičný rodinný recept na pirohy, ktorý sa dedí mnoho generácií. V tomto prípade ide o rodinný poklad v podobe receptu na tradičné lekvárové pirohy - perky. Pozrite si recept na lekvárové perky
Oravské pirohy
Foto: kora3d
Pripravte si tradičné pirohy zo zemiakového cesta, naplniť ich môžete makom, orechmi, lekvárom alebo tvarohom. Pozrite si recept na oravské pirohy
Perky so slivkovým lekvárom
Foto: balalajka
Ak chcete cesto s vyšším podielom bielkovín, rozhodne neprehliadnite tento recept na pirohy z tvarohového cesta a plnku z bielych sliviek. Pozrite si recept na perky so slivkovým lekvárom
Tvarohové pirohy plnené čučoriedkami
Foto: katarinalucanova
Skvelý sladký obed pripravíte raz-dva, pripravte si pirohy z tvarohového cesta, ktoré sú plnené čučoriedkami a posypané orechmi. Pozrite si recept na tvarohové pirohy plnené čučoriedkami
Poľské pirohy
Foto: dasa_
Tieto pirohy sú inšpirované tradičným receptom našich severných susedov. Môžete ich spraviť v sladkej aj slanej verzii. Je na vás či ich naplníte tvarohom alebo kyslou kapustou. Pozrite si recept na poľské pirohy
Slané pirohy
Foto: M.á.r.i.a
Slané pirohy s rôznymi plnkami sú veľmi chutné a veľmi sýte. Plniť sa dajú mäsom aj zemiakmi. Zrejme najobľúbenejšie sú domáce pirohy plnené bryndzou. Pozrite si recept na bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Každý robí pirohy po svojom, podľa regiónu, podľa babičky... Tu je jedna verzia na slané pirohy s bryndzovo-zemiakovou náplňou. Pozrite si recept na bryndzové pirohy
Zemiakové pirohy
Foto: Kamila
Pirohy zo zemiakového cesta je možné aj vypražiť. Nemusíte sa báť, podľa receptu s fotopostupom pripravíte fantastické zemiakové pirohy s bryndzovou náplňou. Pozrite si recept na zemiakové pirohy
Pirohy plnené hubami
Foto: M.á.r.i.a
Výborné pirohy zo zemiakového cesta sú plnené hubami. Ak sa vám nechce hrať s pirohmi, môžete spraviť plnenú roládu, ktorú upečiete v rúre. Pozrite si recept na pirohy plnené hubami
Vyprážané pirohy so syrovo-šunkovou náplňou
Foto: Mária Vašová
Ak vám zostane zemiaková kaša, môžete z nej spraviť ďalšie jedlo v podobe vyprážaných pirohov. Pozrite si recept na vyprážané pirohy so syrovo-šunkovou náplňou
Recepty na tradičné slovenské jedlá - halušky, pirohy, lokše
Foto: dasa_, M.á.r.i.a, Martuška 123 | Koláž: Naničmama.sk | Tradičné jedlá