Rizoto s medvedím cesnakom

Pridal/a lia6

Určite vyskúšajte. 

Rizoto s medvedím cesnakom - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
35 minút

Ingrediencie

1 1⁄2literzeleninový vývar
1kuscibuľa
2polievkové lyžiceolivový olej
50gramovmaslo
300gramovryža guľatozrnná
200millilitrovbiele víno
50gramovparmezán
1⁄2šálkamedvedí cesnak
1polievková lyžicapíniové oriešky
1⁄4čajová lyžičkasoľ
 štipkamleté čierne korenie

Inštrukcie

Vývar privedieme k varu a udržujeme teplý..

Cibuĺu nakrájame na jemno a osmahneme (cca 5 min.) na lyžici oliv.oleja a polovicou masla...prisypte suchú ryžu a pol minúty za stáleho miešania restujte...prilejte víno...miešajte a na miernom ohni nechajte všetkú tekutinu odpariť...

vlejte naberačku vývaru, premiešajte a znova nechajte odpariť...takto po naberačkách pokračujte až do chvíle, pokiaľ bude ryža uvarená all dentte...vypnite sporák,

vmiešajte na jemno postrúhaný parmezán, medvedí cesnak, zbytok masla a oleja...osolte, okorente...prikryte pokrievkou a nechajte chvíĺu odpočívať-ryža dôjde...

podávame na tanieri ozdobené hoblinkami parmezánu...mňňňááám. Ja osobne by som dala "svoju" ryžu-dlhozrnnú (nemáme radi guľatú )a určite by som nesolila-syr obsahuje soľ a my moc nesolíme...ale, ako komu vyhovuje...inak ten opis je(y) presne takto robím rizoto aj ja-len škoda, že ten cesnak nemmám...želám dobrú chuť.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok