Určite vyskúšajte.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 25 minút |
Celkový čas | 35 minút |
Ingrediencie
1 1⁄2 | liter | zeleninový vývar |
1 | kus | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
50 | gramov | maslo |
300 | gramov | ryža guľatozrnná |
200 | millilitrov | biele víno |
50 | gramov | parmezán |
1⁄2 | šálka | medvedí cesnak |
1 | polievková lyžica | píniové oriešky |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
štipka | mleté čierne korenie |
Inštrukcie
Vývar privedieme k varu a udržujeme teplý..
Cibuĺu nakrájame na jemno a osmahneme (cca 5 min.) na lyžici oliv.oleja a polovicou masla...prisypte suchú ryžu a pol minúty za stáleho miešania restujte...prilejte víno...miešajte a na miernom ohni nechajte všetkú tekutinu odpariť...
vlejte naberačku vývaru, premiešajte a znova nechajte odpariť...takto po naberačkách pokračujte až do chvíle, pokiaľ bude ryža uvarená all dentte...vypnite sporák,
vmiešajte na jemno postrúhaný parmezán, medvedí cesnak, zbytok masla a oleja...osolte, okorente...prikryte pokrievkou a nechajte chvíĺu odpočívať-ryža dôjde...
podávame na tanieri ozdobené hoblinkami parmezánu...mňňňááám. Ja osobne by som dala "svoju" ryžu-dlhozrnnú (nemáme radi guľatú )a určite by som nesolila-syr obsahuje soľ a my moc nesolíme...ale, ako komu vyhovuje...inak ten opis je(y) presne takto robím rizoto aj ja-len škoda, že ten cesnak nemmám...želám dobrú chuť.