Rizoto s medvedím cesnakom

Popis

Keďže nevlastním tento cesnak, tak to nemám odskúšané...ale vyziera to fajnovučko, tak dúfam, že to čoskoro vyskúšam(sun)

Rizoto s medvedím cesnakom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
5 minút

Ingrediencie

1,5l zeleninového vývaru
1 cibuľa
2 lyžice olivového oleja
50g masla
300g guľatozrnnej ryže na rizoto
200ml kvalitného bieleho vína
50g nastr. parmezánu...polovica na jemno, polovica na hoblinky
2 plné hrsti nasekaného medvedieho cesnaku
soľ, čerstvo ml.čierne korenie
hrsť opražených píniových semiačok

Inštrukcie

Vývar privedieme k varu a udržujeme teplý...cibuĺu nakrájame na jemno a osmahneme(cca 5 min.) na lyžici oliv.oleja a polovicou masla...prisypte suchú ryžu a pol minúty za stáleho miešania restujte...prilejte víno...miešajte a na miernom ohni nechajte všetkú tekutinu odpariť...vlejte naberačku vývaru, premiešajte a znova nechajte odpariť...takto po naberačkách pokračujte až do chvíle, pokiaľ bude ryža uvarená all dentte...vypnite sporák, vmiešajte na jemno postrúhaný parmezán, medvedí cesnak, zbytok masla a oleja...osolte, okorente...prikryte pokrievkou a nechajte chvíĺu odpočívať-ryža dôjde...podávame na tanieri ozdobené hoblinkami parmezánu...mňňňááám:-P Ja osobne by som dala "svoju" ryžu-dlhozrnnú(nemáme radi guľatú:-P )a určite by som nesolila-syr obsahuje soľ a my moc nesolíme...ale, ako komu vyhovuje...inak ten opis je(y) presne takto robím rizoto aj ja-len škoda, že ten cesnak nemmám:-( ...želám dobrú chuť:-) (sun)

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

lia6 :

Poznám tento receptík. Moja dcérka ho priniesla z Londýna. Robila to jej domáca.
Je to mňamkové,keď ho urobíš,iné rizoto ti nebude už až tak chutiť. K tomu sa pije vínko
Odporúčam ÁnoÁnoÁno

Joj ešte tak ten cesnak keby som mala...vyskúšam aj s obyčajným-uvidím(sun)

Dobrý tip. Práve sme včera nazbierali plnú tašku,pretože je veľmi zdravý.

ja poznam tento recept od jamieho oliviera, akurat spolu s cibulou restujem aj trochu narajbaneho zeleru...je to uzasny recept a famozne rizoto, zaklad je po troche pridavat vyvar a miesat aby sa neprihorelo...velka dobrota

prevelice podobne mojmu hribikovemu risottku, co som sem dala minule. Urcite odporucam(y)
Eva Slnko

Ja takto robím všetky rizota(myslím postup)...teda, až na to víno:-P Slnko

zrovna sme mali včera na večeru, ostalo mi z kuraťa, trochu ryže, uvarila som zeleninu a pokrájala cesnak, rastie tu u nás v lese. Syr tiež dávam do rizota, len náhodou včera sme nemali... Super...(clap) TlieskamTlieskamTlieskam
Ja na cesnak už tri týždne chodím...(giggle)

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok