Popis
Keďže nevlastním tento cesnak, tak to nemám odskúšané...ale vyziera to fajnovučko, tak dúfam, že to čoskoro vyskúšam(sun)

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 5 minút |
Ingrediencie
1,5l zeleninového vývaru | |
1 cibuľa | |
2 lyžice olivového oleja | |
50g masla | |
300g guľatozrnnej ryže na rizoto | |
200ml kvalitného bieleho vína | |
50g nastr. parmezánu...polovica na jemno, polovica na hoblinky | |
2 plné hrsti nasekaného medvedieho cesnaku | |
soľ, čerstvo ml.čierne korenie | |
hrsť opražených píniových semiačok |
Inštrukcie
Vývar privedieme k varu a udržujeme teplý...cibuĺu nakrájame na jemno a osmahneme(cca 5 min.) na lyžici oliv.oleja a polovicou masla...prisypte suchú ryžu a pol minúty za stáleho miešania restujte...prilejte víno...miešajte a na miernom ohni nechajte všetkú tekutinu odpariť...vlejte naberačku vývaru, premiešajte a znova nechajte odpariť...takto po naberačkách pokračujte až do chvíle, pokiaľ bude ryža uvarená all dentte...vypnite sporák, vmiešajte na jemno postrúhaný parmezán, medvedí cesnak, zbytok masla a oleja...osolte, okorente...prikryte pokrievkou a nechajte chvíĺu odpočívať-ryža dôjde...podávame na tanieri ozdobené hoblinkami parmezánu...mňňňááám:-P Ja osobne by som dala "svoju" ryžu-dlhozrnnú(nemáme radi guľatú:-P )a určite by som nesolila-syr obsahuje soľ a my moc nesolíme...ale, ako komu vyhovuje...inak ten opis je(y) presne takto robím rizoto aj ja-len škoda, že ten cesnak nemmám:-( ...želám dobrú chuť:-) (sun)
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
lia6 :
Poznám tento receptík. Moja dcérka ho priniesla z Londýna. Robila to jej domáca.


Je to mňamkové,keď ho urobíš,iné rizoto ti nebude už až tak chutiť. K tomu sa pije vínko
Odporúčam
Joj ešte tak ten cesnak keby som mala...vyskúšam aj s obyčajným-uvidím(sun)
Dobrý tip. Práve sme včera nazbierali plnú tašku,pretože je veľmi zdravý.
ja poznam tento recept od jamieho oliviera, akurat spolu s cibulou restujem aj trochu narajbaneho zeleru...je to uzasny recept a famozne rizoto, zaklad je po troche pridavat vyvar a miesat aby sa neprihorelo...velka dobrota
prevelice podobne mojmu hribikovemu risottku, co som sem dala minule. Urcite odporucam(y)
Eva
Ja takto robím všetky rizota(myslím postup)...teda, až na to víno:-P
zrovna sme mali včera na večeru, ostalo mi z kuraťa, trochu ryže, uvarila som zeleninu a pokrájala cesnak, rastie tu u nás v lese. Syr tiež dávam do rizota, len náhodou včera sme nemali... Super...(clap)


Ja na cesnak už tri týždne chodím...(giggle)