
Obmena dnes už notoricky známych kuracích pŕs v sézame - z môjho pohľadu tá originálna a pôvodná verzia.
800 | gramov | kuracie prsia |
3 | polievkové lyžice | sójová omáčka |
2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
trocha | sezam | |
100 | gramov | múka |
3 | kusov | vajce |
150 | gramov | strúhanka |
50 | millilitrov | mlieko |
trocha | soľ |
Kuracie prsia posolíme a namočíme do zmesi sójovej omáčky a citrónovej šťavy. Necháme aspoň hodinku postáť.
Potom prsia obaľujeme v trojobale (do strúhanky pridáme sézamové semienka) a vyprážame.
Tento recept som poznala, keď prsia v sézame nevaril nikto okrem mňa ;-) - a ako som ho začala posúvať priateľkám, začal sa objavovať aj v reštikách a vývarovniach (aj v tej našej, okrem iného).
Ja síce viem, že je to iba náhoda, ale aj tak mám stále pocit, že za jeho hromadné rozšírenie môžem práve ja.
Až na to, že teda som nikde zatiaľ nepostrehla, že by tie prsíčka boli "pácované", ako je to v prípade tohto receptu.
Adus výborné
robievam a máme veľmi radi
už som skúšla obalené a vysmážané aj v corn flakes,v kokose.mandliach.Sú to všetko chuťovo samostatné a výrazné lahôdky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Cornflakesy som už skúšala aj ja, tie ostatné nie, musím "dohnať", ale zase ja som skúšala v mletých vlašských orechoch.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
adus,aké to bolo s tými orechami?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Trocha ma to sklamalo - robila som to iba raz. Nebolo to vyslovene zlé, ale čakala som od toho viac - ja som orechový maniak a automaticky skočím po recepte, kde sa orechy spomínajú. Toto bol jeden z tých menej vydarených. Proste, neoslovilo ma to.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
už som o tom veľa čítala,skúšala som si to predstaviť,tú chuť.Asi by ma to tiež neoslovilo,ale možno aj ja niekedy oprobujem.Keď u nás doma vymýšľam s jedlom len ja,chlapi mi zjedia všetko bez slova,od nich sa nedozviem "ako chutilo"...všetko chutí-to je ich odpoveď
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Očuj a svojho času som jedla v kokose a s karí omáčkou - mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam.
Vyskúšam, ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kokos a karí idú veľmi dobre spolu, ja som kedysi mala taký nejaký recept - nie som si teraz celkom istá, či si spomeniem na všetky prísady, ale išla tam kukurica (mrazená alebo z konzervy) sa ohriala/rozmrazila na panvičke na troške masla, potom sa tam pridal mäkký syr (trojuholník, črievko, proste čo máš) a kyslá smotana, kokos a dochucovalo sa to karí korením - bolo to vynikajúce!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a jedli ste aj ohrievany sezamovy rezen? ja ano a neskoncilo to dobre, potom neskor som sa dozvedela ze sezam sa nesmie ohrievat. aku mate skusenost?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No veru nie, lebo:
a) väčšinou sa všetko zje hneď
b) mám ozaj rada "odstáte" rezne (nie že z chladničky vytiahnuté, ale také, čo na obed urobím a nechám odložené v "izbovej" teplote), takže by ma ani nenapadlo to prihrievať a to je jedno, či sú so sézamom alebo bez. Prihriate rezne sú podľa mňa bleee (aj keď viem, že to sa na jedlo nemá hovoriť)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Máš pravdu, pácované som nepostrehla ani ja...i keď sézamové robievam a dokonca aj bravčové...toto určite vyskúšam
