reklama

Sezamové rezne v sójovej marináde

Pridal/a adus dňa 17. 01. 2010 - 21:21 - Recepty adus
obrázok k receptu

reklama

Obmena dnes už notoricky známych kuracích pŕs v sézame - z môjho pohľadu tá originálna a pôvodná verzia.

Ingrediencie
800 gramov kuracie prsia
3 polievkové lyžice sójová omáčka
2 polievkové lyžice citrónová šťava
  trocha sezam
100 gramov múka
3 kusov vajce
150 gramov strúhanka
50 millilitrov mlieko
  trocha soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kuracie prsia posolíme a namočíme do zmesi sójovej omáčky a citrónovej šťavy. Necháme aspoň hodinku postáť.

Potom prsia obaľujeme v trojobale (do strúhanky pridáme sézamové semienka) a vyprážame.

Doplňujúce poznámky

Tento recept som poznala, keď prsia v sézame nevaril nikto okrem mňa ;-) - a ako som ho začala posúvať priateľkám, začal sa objavovať aj v reštikách a vývarovniach (aj v tej našej, okrem iného).

Ja síce viem, že je to iba náhoda, ale aj tak mám stále pocit, že za jeho hromadné rozšírenie môžem práve ja.

Až na to, že teda som nikde zatiaľ nepostrehla, že by tie prsíčka boli "pácované", ako je to v prípade tohto receptu.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

lia6, Ne, 17. 01. 2010 - 21:24

Máš pravdu, pácované som nepostrehla ani ja...i keď sézamové robievam a dokonca aj bravčové...toto určite vyskúšam(y) (sun)

lusesita, Ne, 17. 01. 2010 - 22:59

Adus výborné(y) (y) robievam a máme veľmi radi(clap) už som skúšla obalené a vysmážané aj v corn flakes,v kokose.mandliach.Sú to všetko chuťovo samostatné a výrazné lahôdky.

adus, Po, 18. 01. 2010 - 00:26

Cornflakesy som už skúšala aj ja, tie ostatné nie, musím "dohnať", ale zase ja som skúšala v mletých vlašských orechoch.

fidorka, Po, 18. 01. 2010 - 13:29

adus,aké to bolo s tými orechami?

adus, Po, 18. 01. 2010 - 15:05

Trocha ma to sklamalo - robila som to iba raz. Nebolo to vyslovene zlé, ale čakala som od toho viac - ja som orechový maniak a automaticky skočím po recepte, kde sa orechy spomínajú. Toto bol jeden z tých menej vydarených. Proste, neoslovilo ma to.

fidorka, Po, 18. 01. 2010 - 15:16

už som o tom veľa čítala,skúšala som si to predstaviť,tú chuť.Asi by ma to tiež neoslovilo,ale možno aj ja niekedy oprobujem.Keď u nás doma vymýšľam s jedlom len ja,chlapi mi zjedia všetko bez slova,od nich sa nedozviem "ako chutilo"...všetko chutí-to je ich odpoveď(sun)

balalajka, Po, 18. 01. 2010 - 07:23

Očuj a svojho času som jedla v kokose a s karí omáčkou - mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam.
Vyskúšam, ďakujem.

adus, Po, 18. 01. 2010 - 09:26

Kokos a karí idú veľmi dobre spolu, ja som kedysi mala taký nejaký recept - nie som si teraz celkom istá, či si spomeniem na všetky prísady, ale išla tam kukurica (mrazená alebo z konzervy) sa ohriala/rozmrazila na panvičke na troške masla, potom sa tam pridal mäkký syr (trojuholník, črievko, proste čo máš) a kyslá smotana, kokos a dochucovalo sa to karí korením - bolo to vynikajúce!

Tatranka, Po, 18. 01. 2010 - 11:00

a jedli ste aj ohrievany sezamovy rezen? ja ano a neskoncilo to dobre, potom neskor som sa dozvedela ze sezam sa nesmie ohrievat. aku mate skusenost?

adus, Po, 18. 01. 2010 - 15:08

No veru nie, lebo:
a) väčšinou sa všetko zje hneď
b) mám ozaj rada "odstáte" rezne (nie že z chladničky vytiahnuté, ale také, čo na obed urobím a nechám odložené v "izbovej" teplote), takže by ma ani nenapadlo to prihrievať a to je jedno, či sú so sézamom alebo bez. Prihriate rezne sú podľa mňa bleee (aj keď viem, že to sa na jedlo nemá hovoriť)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama