
Obed, ktorý bude chutiť nielen Vám ale aj deťom.
1⁄2 | kilogram | mleté mäso |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | mrkva |
1 | kus | cuketa |
1⁄2 | kus | tekvica maslová |
4 | kusov | paradajka |
trocha | soľ | |
trocha | rasca drvená | |
trocha | tagliatelle | |
1 | kus | vajce |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | petržlen |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | tymian | |
trocha | šalvia | |
1 | plátok | maslo |
3 | polievkové lyžice | smotana na šľahanie |
Mleté mäso aké mate po ruke ( ja som mala hovädzie aj bravčové ) osolíme, pridáme čierne korenie,drvenú rascu,vajíčko a 2-3 lyžice smotany na šľahanie, Vypracujeme a necháme spojiť chute aspoň 1 hod.
Medzitým si očistíme a nakrájame na väčšie kúsky zeleninu (okrem paradajok- tie si sparíme horúcou vodou a olúpeme) .Na troche oleja si urestujeme cibuľku, pridáme cesnak a z mäsa robíme guľky, ktoré prudko opečieme. Vyberieme a dáme podusiť zeleninu okrem papadajok, pridáme mäsové guličky a paradajky zbavené šupky. Pridáme soľ, čierne korenie, čerstvé lístky šalvie a timiámu. Necháme dusiť kým nie je zelenina mäkká. Na záver primiešame plátok masla.
Taglaitele uvaríme podľa návodu a servírujeme s mäsom a zeleninou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Veľkonočná paska
Kamila | Veľkonočná paska - recept
Veľkonočná paska
Fotorecept na tradičnú veľkonočnú pasku. Recept na kysnutý veľkonočný koláč, ktorý na sviatočnom stole na Veľkú noc jednoducho nesmie chýbať.
Bratislavské rezy
Alica7 | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Klasické a chutné bratislavské rezy.