reklama

Teľacia pečeň na grilovanej zelenine

Pridal/a Un Chien Andalou dňa 16. 07. 2013 - 11:56 - Recepty Un Chien Andalou
Teľacia pečeň na grilovanej zelenine, Hlavné jedlá, recept, Un Chien Andalou

Un Chien Andalou


reklama

Mám zato že názov jedla by mal korešpondovať s obsahom (to čo dostanem na tanieri) a obzvlášť nosnú surovinu - podľa ktorej je jedlo pomenované by som chcel vidieť keď mi to ponúknu k čomu je dobrý názov "bačovo tajomstvo"?, radšej nechcem poznať bačove tajomstvá.

Ingrediencie
200 gramov teľacia pečeň
1 kus cuketa
1 kus červená paprika
2 kusov jarná cibuľka
3 strúčiky cesnak
  kus tymian čerstvý
  kus soľ
  kus olivový olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

1. Zeleninu si nakrájame a dáme na chvíľu (aspoň 20 minút)marinovať do oleja s nasekaným tymiánom a cesnakom.

2. Grilujeme postupne najskôr papriku, potom cukinu a na záver cibuľku jemne solíme až na grile, snažíme sa to načasovať tak aby sa zelenina pripravila súčasne s mäsom (na zeleninu počítame okolo 20 minút)

3. Pečeň nakrájame na pláty umyjeme a osušíme.

4. Na panvici roztopíme maslo, pridáme celý tymián a zľahka orestujeme z oboch strán. Pečeň tepelne upravujeme maximálne 5 minút v závislosti od hrúbky. Jemne solíme až na záver. Na tanier poukladáme zeleninu a pečeň, posypeme nasekaným čerstvým cesnakom.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama