Kuracie stehná zapečené so šunkou, pórom a syrom. Kuracie nám chutí, preto ho máme u nás často, nielen k nedeľnému obedu.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | internet |
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 50 minút |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
8 | kusy | kuracie vykostené stehná |
8 | plátky | kuracia šunka |
8 | plátky | tvrdý syr |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
mletá červená paprika | ||
horčica | ||
1 | kus | pór |
rastlinný olej | ||
tvrdý syr | ||
Niva |
Inštrukcie
Mäso umyjeme, osušíme, posolíme, posypeme mletým čiernym korením a na panvici opečieme na rozpálenom oleji. Odložíme do tepla.
Pripravené mäso poukladáme na pekáč, potrieme horčicou, jemne posypeme mletou červenou paprikou, poukladáme kolieska póru alebo cibule, položíme plátok šunky a plátok syra na každý kus mäsa. Polejeme výpekom do ktorého sme pridali malé množstvo vody. Prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C 30 minút od bodu varu. Podlievať netreba, nakoľko mäso a zelenina si pustia šťavu. Alobal odstránime a posypeme postrúhanou zmesou syra Niva a eidamu alebo iného tvrdého syra. Krátko zapečieme do zlatista a podávame.
Podávame s opekanými zemiakmi a čerstvou zeleninou. Mäsko je naozaj výborné šťavnaté! Dobrú chuť!