
Rýchle a chutné jedlo, ktoré sa mi spája s letom...
1 | kus | karfiol |
100 | gramov | šunka |
100 | gramov | tvrdý syr |
trocha | strúhanka | |
trocha | olej | |
trocha | maslo | |
2 | kusov | vajce |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
štipka | soľ | |
štipka | vegeta | |
100 | millilitrov | mlieko |
Karfiol povaríme v osolenej vode do polomäkka, vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho rozoberieme na ružičky. Formu na zapekanie vymažeme olejom, vysypeme strúhankou a na dno poukladáme /alebo voľne rozsypeme/ uvarený karfiol. Šunku nakrájame na pásiky, syr nastrúhame nahrubo a posypeme tým karfiol. V mlieku rozhabarkujem vajcia, smotanu, pridáme soľ, vegetu a zalejeme pripravený karfiol. Vrch posypeme strúhankou a necháme zapiecť na 180°C na 30 minút. Potom na vrch dáme vločky masla a ešte 5 minút vo vypnutej rúre dopečieme.
výborné ako príloha sú varené zemiaky a u nás nesmie chýbať ani tatárska omáčka...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
juj, to je dobrota! vďaka za inšpiráciu, viem, čo budem dnes večer variť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...