
Trochu odľahčený sobotný obed ale vhodné aj na ľahkú večeru
Ingrediencie
1⁄2 | kus | biela kapusta |
1 | kus | cibuľa |
2 | kusov | paradajka |
olej | ||
trocha | soľ | |
trocha | rasca | |
trocha | mleté čierne korenie | |
1 | kus | závinové cesto |
200 | gramov | šampiňóny |
1 | kus | jarná cibuľka |
štipka | muškátový oriešok | |
trocha | hladká múka | |
1 | plátok | maslo |
Postup
Na oleji urestujeme cibuľku, pridáme na jemno nakrájanú kapustu, soľ, rascu a dusíme. Paradajky nakrájame na plátky a pridáme ku kapuste. Dochutíme mletým čiernym korením a necháme vychladnúť. Na závinové cesto dáme udusemú kapusti, zatočíme a dáme piecť na 200 st. 20 mim. podávame so šampiňovým prelivom.
Šampiňony očistíme opečieme do zlatista na oleji a vyberieme. Do panvice pridáme cibuľku a restujeme, zalejeme vodou a necháme chvíľku variť. Rozmixujeme ponorným mixérom a precedíme. Vrátime naspäť na panvicu,pridáme opečené šampiňony, soľ, mleté čierne korenie a chvíľku povaríme. Múku zapracujeme do masla a pridáme k šampiňonom - necháme prevrieť kým omáčka nezhustne. Na záver dochutíme štipkou muškátového oriešku.
Kapusta sa môže podusiť aj na slaninke komu by chýbala chuť mäsa.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.