reklama

Závin plnený kapustou a šampiňónový preliv

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 12. 03. 2016 - 13:57 - Recepty M.á.r.i.a
Závin plnený kapustou a šampiňónový preliv, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Trochu odľahčený sobotný obed ale vhodné aj na ľahkú večeru Úsmev

Ingrediencie
1⁄2 kus biela kapusta
1 kus cibuľa
2 kusov paradajka
  olej
  trocha soľ
  trocha rasca
  trocha mleté čierne korenie
1 kus závinové cesto
200 gramov šampiňóny
1 kus jarná cibuľka
  štipka muškátový oriešok
  trocha hladká múka
1 plátok maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Na oleji urestujeme cibuľku, pridáme na jemno nakrájanú kapustu, soľ, rascu a dusíme. Paradajky nakrájame na plátky a pridáme ku kapuste. Dochutíme mletým čiernym korením a necháme vychladnúť. Na závinové cesto dáme udusemú kapusti, zatočíme a dáme piecť na 200 st. 20 mim. podávame so šampiňovým prelivom.

Šampiňony očistíme opečieme do zlatista na oleji a vyberieme. Do panvice pridáme cibuľku a restujeme, zalejeme vodou a necháme chvíľku variť. Rozmixujeme ponorným mixérom a precedíme. Vrátime naspäť na panvicu,pridáme opečené šampiňony, soľ, mleté čierne korenie a chvíľku povaríme. Múku zapracujeme do masla a pridáme k šampiňonom - necháme prevrieť kým omáčka nezhustne. Na záver dochutíme štipkou muškátového oriešku.

Doplňujúce poznámky

Kapusta sa môže podusiť aj na slaninke komu by chýbala chuť mäsa.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama