Fašírky vždy nemusia byť len mäsové, dajú sa urobiť z rôznej zeleniny, ja som vsadila na viac druhou,bez múky a ovsenými vločkami. Zelenina sa môže použiť čerstvá aj mrazená (použila som mix aj aj tak aby jej bolo priližne 40 dkg ...)

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
200 | gramov | mrazený hrášok s mrkvou |
1 | kus | petržlen |
1⁄4 | kus | zeler |
1 | kus | cibuľa |
1⁄4 | kus | pór |
4 | polievkové lyžice | ovsené vločky |
2 | kusy | vajce |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
majoránka |
Inštrukcie
Ovsené vločky zalejem vodou tak akurát po vrch a nechám napučať. Zeleninu očistím, nakrájam na väčšie kusy a dám variť v troche osolenej vode - použia som zvyšok mrazeného hrášku s mrkvou a čerstvý zeler, petržlen - nechám uvariť do mäkka. Cibuľu a zelenú časť z póru nakrájam na drobno. Z póru použijeme len zelenú časť.
Uvarenú zeleninu popučím, vločky scedím aby sme to nemali moc mokré, pridám vajíčka, nasekanú cibuľu a pór.
Podľa chuti osolím, okorením a trochu majoránky, všetko spolu zamiešame. Ak je hmota moc riedka prisypem vločky a chvíľku to nechám postáť. Na troche oleja vysmážam pomaly fašírky z obidvoch strán. Môžu sa dať aj na plech, na každý dám kúsok masla a pečiem v rúre približne 20 min.
Podávala som s pučenými zemiakmi s maslom, uhorkový šalát alebo s chrenovou omáčkou (zemiaky netreba veď v zelenine sú vločky ).
Chrenová omáčka
Na troche masla som osmažila 1 PL hadkej múky, zaliala som to vodou z uvarenej zeleniny, nechať chvíľku povariť. Pridala som smotanu na varenie, soľ,štipku cukru a na záver čerstvo nastrúhaný chren - množstvo podľa chuti a trochu citrónovej šťavy.
Postup:

