
M.á.r.i.a | Zubáč na masle s restovanou zeleninou
Leto sa blíži, a tak možno budú moje recepty inšpiráciou čo variť rýchlo, zdravo, chutne...
Ingrediencie
4 | kusov | fileta zo zubáča |
1 | polievková lyžica | maslo |
trocha | soľ | |
trocha | biele korenie mleté | |
trocha | citrónová šťava | |
200 | gramov | struky sladkého hrášku |
1⁄2 | kus | paprika hrubostenná |
1 | kus | cibuľa červená |
1 | kus | cuketa |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
Postup
Filetu zubáča alebo inej ryby umyjeme, osušíme, posypeme soľou, korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme chvíľku postáť a pripravíme si zeleninu.
Papriky nakrájame na väčšie pásiky po dĺžke, cuketu na polkolieska, cibuľu na osminky, ak treba, tak hrach zbavíme "fúzov". Všetku zeleniny krátko podusíme na oleji. Solíme až na tanieri aby nám nezmäkla a ostala chrumkavá.
Filetu ryby opečieme najprv kožou dole na dobre zohriatej panvici, tesne predtým ako vložíme do panvice rybu, vložíme na panvicu maslo. Opekáme z každej strany 4-5 min.
Podávame s novými varenými zemiakmi obalenými v masle a petržlenovej vňati.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.