
M.á.r.i.a | Zubáč na masle s restovanou zeleninou
Leto sa blíži, a tak možno budú moje recepty inšpiráciou čo variť rýchlo, zdravo, chutne...
Ingrediencie
4 | kusov | fileta zo zubáča |
1 | polievková lyžica | maslo |
trocha | soľ | |
trocha | biele korenie mleté | |
trocha | citrónová šťava | |
200 | gramov | struky sladkého hrášku |
1⁄2 | kus | paprika hrubostenná |
1 | kus | cibuľa červená |
1 | kus | cuketa |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
Postup
Filetu zubáča alebo inej ryby umyjeme, osušíme, posypeme soľou, korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme chvíľku postáť a pripravíme si zeleninu.
Papriky nakrájame na väčšie pásiky po dĺžke, cuketu na polkolieska, cibuľu na osminky, ak treba, tak hrach zbavíme "fúzov". Všetku zeleniny krátko podusíme na oleji. Solíme až na tanieri aby nám nezmäkla a ostala chrumkavá.
Filetu ryby opečieme najprv kožou dole na dobre zohriatej panvici, tesne predtým ako vložíme do panvice rybu, vložíme na panvicu maslo. Opekáme z každej strany 4-5 min.
Podávame s novými varenými zemiakmi obalenými v masle a petržlenovej vňati.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.